risiko for hårfarve produkter

Hårfarve har stået i centrum af omstridt debat siden begyndelsen af 1990'erne , men det fordomsfri beviser tyder på, at farvestoffer , specielt mørke , indeholder mutagene og kræftfremkaldende stoffer.

tidlige studier


The American Public Health Association gennemførte en befolkning-baseret studie i 1992 , der antydede en sammenhæng mellem hårfarve og lymfom , myelomatose og lymfatisk leukæmi . Konklusionen på undersøgelserne var , at brugen af permanente farver præsenterede mere af en årsagssammenhæng til disse betingelser end semi-permanent farvestoffer . I undersøgelsen var mindre end endelig, og stikprøvestørrelse var lille , men det åbnede døren for den debat , der har fortsat den dag i dag .

Debatten


Yale forsker Tongzhang Zheng , SCD , konstaterer , at forekomsten af ikke-Hodgkins lymfom er op over hele verden i de senere år, og der er ingen klare svar på, hvorfor . Han tror , at håret pleje produkter spiller en rolle , så han gennemførte en undersøgelse prøveudtagning 617 kvinder med sygdommen, og 717 kvinder uden. Han konkluderede , at kvinder, der brugte mørk-farvet , permanent hårfarve , er risikoen for non-Hodgkins lymfom fordoblet , mens kvinder , som brugte semi-permanent eller midlertidigt hårfarvningsmidler så ikke en sådan risiko . Kosmetikindustrien skranker med mange undersøgelser , der i strid med Dr. Zheng 's resultater, herunder en John 's Hopkins undersøgelse fra 2000 , som er bestemt en sammenhæng mellem hårfarve og kræft var overbevisende .

Konklusioner


Når du bliver bombarderet med modstridende oplysninger, er det er klogt at spotte trends . Et iøjnefaldende datapunkt er , at afgørende eller ej , synes der at være større risiko ved at bruge mørke permanent farvestoffer end midlertidige farvestoffer . Også, det er vigtigt at bemærke, at lobbyen på siden af den kosmetiske industri citerer test , der er usikkert mens de advarer om sundhedsrisici sender indlæg endelig links i deres studier . Det handler om valg , og hvis der er nogle du kan gøre --- gerne bruge midlertidige farvestoffer --- at lette dit sind og eliminerer unødvendig risiko , uanset hvor modstridende oplysninger måtte være, er det fornuftigt at vælge det sikrere alternative .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.