hvad er kalk bruges til i vandbehandling ?

Kalk ( calciumoxid ) , også kendt som kalk , er en kemisk forbindelse fremstillet af kalksten . Ifølge National Lime Association , er kalk det mest anvendte kemiske indhold i drikkevand og industriel vandbehandling

blødgøring af vandet


Behandling vand med hydratkalk ( calciumhydroxid ) fjerner hårdhed forårsages af karbonat mineraler . Behandling med kalk retsmidler ikke-karbonathårdhed --- det er , hårdhed som følge af manglende carbonat calcium mineraler og magnesiumsalte .

PH Justering


Vand anvender forsyningsværker hydratkalk til at forberede vand til behandling processer ved at justere vandets pH. For at minimere korrosion af rør og udstyr , forsyningsselskaber tilføje kalk til at neutralisere sure vand .

Koagulering og flokkulering


vandbehandlingsanlæg tilføje kalk til at optimere betingelserne for koagulering og flokkulering , de processer , der gør partikler klumper sammen og falder til ro af suspension .

desinfektion


Avl vand alkalinitet til en pH-værdi på 10,5 til 11 ved at tilføje kalk hæmmer væksten af bakterier og nogle vira .

Oprensning

Lime fjerner urenheder såsom fluor, jern , mangan og organisk garvesyre fra vand . Af magnesium i dolomitisk kalk er især effektive til at fjerne silica fra vand . En bivirkning af kalk-forstærket blødgøring proces er arsenfjernelse , mens desinfektion med kalk også tjener til at fjerne de fleste tungmetaller .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.