hvad er kropslus ?

Der er tre typer af lus , der lever på mennesker : krop , hoved og pubic lus . Af de tre , kroppen lus kun er kendt for at sprede sygdommen . Kropslus smitte mennesker og foder ud af deres blod . Kropslus kan være opstået i løbet 100,00 år siden fra hovedet lus . De er meget ens i form til Hovedlus men lægger deres æg i menneskelig vært tøj i stedet for deres hår . Betingelsen for at blive befængt med lus kaldes pediculosis . Kropslus ikke tilpasser godt til skiftende temperaturer og skal have en menneskelig vært for at overleve .

Life Cycle


Hunnerne lægger æg i sømmene af strøelse eller tøj af en menneskelig vært . Æg kan klækkes i 5-10 dage, men kan lægge i dvale i op til 30 dage. Æggene klækker i nymfer og de tilbringer det meste af deres tid , der bor i tøj eller sengetøj , er det kun lever af værten , mens den er i hvile . En kvindelig lus vil lægge 200 til 300 æg i løbet af hendes levetid . Uden en vært , vil lus dør indenfor 2-5 dage.

Afsmittende


Lus spredes ved tæt kontakt med en anden smittet person . Mange gange er kropslus udbrud fundet i områder, hvor folk lever i nært hold . Kropslus ikke kan indhentes fra hunde eller katte .

Identifikation


Fordi kropslus er så lille , er det nogle gange svært at afgøre, om der er et angreb . De fleste smittede mennesker vil have kløe , som vil advare en af problemet . Der kan være røde knopper eller udslæt , der også ledsage kroppen lus. Du kan se kropslus med det menneskelige øje , men kan have behov for et forstørrelsesglas til korrekt at identificere dem .

Effekter


Hvis venstre ubehandlet , kropslus kan forvandles til en ægte medicinsk problem . Langvarig udsættelse for kropslus kan forårsage ekstrem hovedpine , ledsmerter og en tilstand, der kaldes " landstryger sygdom ", som er en fortykkelse af huden mod ekstreme og langvarig ridser . Med enhver langvarig kløe , er der risiko for smitte fra åbne sår . Kropslus kan også være ansvarlig for at sprede epidemier såsom tyfus og skyttegrav feber .

Forebyggelse

Body lus kan undgås ved at ændre sengetøj hver uge , og vask tøjet regelmæssigt . Hvis du tror, nogen kunne have kropslus , undgå at dele tøj eller sengetøj med dem .

Solution

Hvis du tror, du har kropslus , kan du udrydde dem på egen hånd. Vask alt tøj og sengetøj i vand af mindst 130 grader og tørring på de hotteste cyklus hjælpe med at fjerne lus . Opretholde en god hygiejne vil også sikre, lus vil blive dræbt . Og sørg for at ændre sengetøj og tøj regelmæssigt hjælper med at holde lus væk sammen med regelmæssige bade .

Hvornår besøge en læge

Det er en god idé at besøge en læge, hvis du ikke er i stand til at fjerne lus på egen hånd , især hvis du har åbne sår fra kløe . Din læge kan ordinere behandlinger til helt skille dig af lus . Hvis du tror du kan have kropslus , sørg for at tage skridt til at standse angreb af andre ved ikke at dele nogen strøelse eller tøj . Din læge kan ordinere et lægemiddel kaldet lindan , hvis vask tøj og badning ikke indeholder kropslus .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.