langsigtede rygning effekter

Ifølge den amerikanske Lung Association , 8,6 millioner mennesker i USA er alvorligt syge på grund af virkningerne af rygning , og næsten 440. 000 personer dør hvert år som følge af rygning-relaterede årsager . Lungesygdomme tegner sig for langt størstedelen af langsigtede rygning effekter , og rygning er kendt for at forårsage kræft . Rygning påvirker også hjerte-kar- sundhed, reproduktiv sundhed , vision og fordøjelse . Langsigtet rygning forårsager også æstetiske problemer , som rynker og for tidlig ældning af huden

Respiratory Health


Langsigtet rygning øger en persons chancer for at udvikle emfysem , kronisk bronkitis og kronisk obstruktiv lungesygdom ( KOL ) . Alle disse sygdomme hindrer vejrtrækningen , og mange forårsage kronisk hoste , eller " rygers hoste . " Jo længere en person ryger , jo sværere er det at kontrollere disse sygdomme , og de endelige resultater er ofte ilt tanke og i sidste ende død .

Cancer


Ifølge National Institutes of Health , rygning forårsager mindst 30 % af kræft dødsfald i U. S. Dette omfatter lungekræft , kræft i mundhulen og kræft i halsen og spiserøret . Rygning er den største årsag til lungekræft i USA . Rygestop , endnu senere i livet , mindsker i høj grad en persons risiko for at udvikle kræft .

Kardiovaskulære Sundhed


Rygning forårsager højt blodtryk og indsnævring af blodkarrene og arterier , hvilket øger en persons chance for hjerteanfald og slagtilfælde . Langsigtet rygere er også mere tilbøjelige til at udvikle farlige blodpropper og dårligt blodomløb .

Reproduktiv Sundhed


Rygning forårsager nedsat fertilitet hos kvinder , forstyrrer æggestokkene østrogen produktion . Rygning er også forbundet med tidlig menopause , lav fødselsvægt og for tidlig fødsel . Mænd , der ryger har en lavere sædtal end ikke-rygere . Som rygning krymper blodkar , er rygning også sammen med erektil dysfunktion hos mænd .

Digestion

Rygning er forbundet med øget halsbrand , mavesår , leverskader og Crohns sygdom . Rygning skader i spiserøret , som bidrager til sure opstød og halsbrand . Rygere har en tendens til at have mere sår end ikke-rygere , og rygning hæmmer kroppens evne til at helbrede sår . Rygning er forbundet med leverskader , og det hindrer leverens evne til at absorbere eller proces medicin . Crohns sygdom påvirker tarmen , giver mavesmerter og diarré , og rygning øger risikoen for at udvikle sygdommen .

Vision Sundhed

Rygning er forbundet med øget risiko for grå stær og makuladegeneration . Personer, der ryger har større risiko for grå stær operation og briller senere i livet . Risikoen for udvikling af aldersrelateret makuladegeneration er stærkt forøget til langsigtet rygere . Denne sygdom er uhelbredelig og forårsager synsproblemer , der kan føre til blindhed .

Hud Sundhed

Rygning aldre huden . En undersøgelse fra 2007 ved University of Michigan viste , at hudskader og rynker forekom i dele af kroppen ikke udsættes for sollys . Det beløb, en person ryger og hvor længe de røg er direkte knyttet til mængden af skader på huden . Undersøgelsen viste, at rygning ikke kun alder ansigt , men andre dele af kroppen også .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.