tegn og symptomer på udsættelse for asbest

Asbest-relaterede sygdomme kan overfladen mange år efter udsættelse for stoffet . De to primære sygdomme relateret til asbest , er lungehindekræft og asbestose , og begge kan være vanskelig at diagnosticere i første omgang på grund af deres almindelige symptomer i de tidligste stadier . Asbestose mest direkte påvirker lungerne og maveregion , fordi dens fibre er inhaleret og efterfølgende indgive sig i lungerne i længere perioder

Baggrund


Asbest er en form for magnesium silikat , en fiber mineral gang værdsat som en brandhæmmende middel . Det er et naturligt forekommende stof , der blev udvundet og anvendt i en række produkter , især som en isolering stof i kommerciel arkitektur . Asbest blev anset for at have alvorlige konsekvenser for både mennesker og miljø , men: ikke blot var det vist sig at være en kræftfremkaldende , men fiber arten af mineral gjorde det også faretruende let at inhalere , hvilket ofte fører til langsigtede luftvejsproblemer . Den amerikanske Consumer Product Safety Commission i 1970'erne forbød asbest anvendelse i bestemte produkter , og senere Miljøstyrelsen sat en stopper for alle nye anvendelser af asbest under Clean Air Act og de giftige stoffer Control Act .

følsomhed og risiko


Asbest findes i naturen . Det ser ud til i spormængder i luft og vand og er derfor stort set uundgåelig. Der er dog symptomer og bivirkninger typisk er forbundet med mere koncentreret daglig eksponering for stoffet . Tobak og asbest er katalysatorer for hinanden : hvis du har en historie af rygning og udsættes for asbest , er dine chancer for at udvikle lungekræft stiger eksponentielt , ligeledes , hvis du har været udsat for farlige mængder af asbest i fortiden , rygning sætter dig på et langt højere risiko end både rygning eller asbest ville alene . Ellers de mest modtagelige for asbest-relaterede sygdomme er folk, som har været udsat for det i høje koncentrationer eller i lange perioder , eller begge dele . Asbest bliver særligt farlige , når dens fibre er en eller anden måde forstyrret , og flyver i luften , hvilket gør det svært at undgå indånding . Bygningsarbejdere rive ned en asbest-fyldt bygning , for eksempel , er i høj risiko for sygdom .

Mesotheliom


Mesotheliom , eller kræft i membraner omgivende fleste indre organer , er den type kræft oftest forbundet med asbest . Tegn og symptomer omfatter ofte anæmi , vægttab , træthed , hoste ( undertiden med blod ) , vejrtrækningsbesvær og åndenød . Tarm funktion kan være kompromitteret . Væske til tider hober sig op i pleural området , der forårsager smerte . I svære tilfælde kan tumorer form i de berørte områder . Mesotheliom er svært at diagnosticere og ofte kræver en kombination af almindelige kræftform behandlinger ( stråling , kemoterapi og til tider kirurgi ) .

Asbestose


Asbestose er en kronisk lungesygdom i sig selv , men også sætter patienten i risiko for lungekræft . Den primære symptom på asbestose er kort åndedrag , i ekstreme tilfælde forårsage respiratorisk svigt . Asbestose opstår , når vævet i lungerne er arret af fanget asbestfibre . Lungevævet er så irriteret på det punkt af betændelse , undertiden udskiller væsker , at yderligere forstyrre vejrtrækning . Der er ingen komplet helbredelse for asbestose . Symptomerne kan styres via forstøver eller oxygenbehandling , og nogle patienter forsøge at løsne fanget fibrene ved at få brystet til at vibrere ved hjælp af forskellige stød metoder.

statslig involvering

Occupational Safety and Health Administration ( OSHA ) har taget foranstaltninger for at overvåge brugen af asbest på arbejdspladsen . Det er især optaget af at beskytte arbejdstagerne mod stoffet og kan kontaktes , hvis en inspektion skønnes nødvendige . Der er en række statslige regler for asbestose og lungehindekræft patienter . Stater har typisk suverænitet over disse spørgsmål , og de relevante statslige organer bør kontaktes , hvis nødvendigt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.