transmissionsform af malaria

Direktørerne for sundhedsfremme og Uddannelsesudvalget ( DHPE ) skønner , at der er 2 til 300 nye tilfælde af malaria om året , med 2 til 3 millioner af dem med døden til følge . Center for Disease Control og Forebyggelse ( CDC ) opregner de følgende områder som høj risiko for malaria infektioner : Afrika , Asien , Central- og Sydamerika , Østeuropa og det sydlige Stillehav. Malaria er et verdensomspændende sundhedsproblem , selv i USA . Hvert år er USA's borgere diagnosticeret med malaria infektioner . CDC rapporterer, at i 2004 blev 1. 324 tilfælde af malaria rapporteret i USA og amerikanske territorier , med fire af de sager, der resulterer i død . De fleste af tilfældene var knyttet til før rejse til høj risiko epidemiske områder

Anopheles Mosquito


Den mest almindelige måde en person kontrakter malaria er fra en bid fra en anophelesmyggen , der er smittet med en malaria parasit . Der er fire typer af malaria parasitter , Plasmodium falciparum er den mest farlig. World Health Organization ( WHO ) skønner , at Plasmodium falciparum er ansvarlig for næsten en million dødsfald om året i Afrika syd for Sahara .
En kvindelig anophelesmyggen bliver smittet med malaria parasitten efter bidende en smittet menneske . Når inficeret, malaria parasitter reproducerer inde i myggens krop . Efter infektion , passerer myg parasitten gennem sin spyt til nogen , at det bider .
Når parasitten ind i en menneskelig efter en myg bide , det begiver sig til leveren . I leveren, hurtigt malariaparasitten gengiver . Ved modenhed , rejse parasitter gennem blodbanen og inficere de røde blodlegemer . Parasitterne fortsat at gengive inde i en menneskes røde blodlegemer , indtil den røde blodlegemer eksplodere , hvilket medfører, parasitter til yderligere spredt over hele den menneskelige krop og angriber mere blod celler . Malaria symptomer udvikles i syv til 21 dage efter infektion . Hvis venstre ubehandlet , blodforsyningen afbrydes fra strømmer til vitale organer og død resultater .

blodtransfusionscenter


malaria kan overføres via en blodtransfusion , hvor modtageren får inficeret blod . Afhængigt af hvilken type malaria parasitten , kan en donor forblive smitsom fra et til 50 år . Mennesker, der er smittet med Plasmodium falciparum parasitter ophold smittet i tre til fire år. En grundig historie og screening af bloddonorer er nyttigt for at forhindre overførsel af malaria gennem blodtransfusioner . Tidsrammen for , hvor malaria symptomer efter smitte fra en blodtransfusion afhænger af mængden af malaria parasitter overføres via blodtransfusion .

Needles


Deling nåle er en tilstand for overførsel af malaria , især i malaria endemiske områder . Hvis en person bruger en kanyle, der tidligere blev brugt på en person smittet med malaria parasitten , risici hun bliver smittet . Tidsrammen for, hvornår symptomer på malaria forekommer efter infektion danne en nål afhænger af mængden af malaria parasitter overføres til blodbanen gennem kanylen.

Medfødte Malaria


Når en smittet mor sender malaria til hendes ufødte barn, er det kaldes medfødte malaria . Denne type af malaria , er sjældne, fordi moderkagen ofte beskytter barnet bliver smittet med malaria parasitten . I nogle tilfælde dog bliver moderkagen angrebet med mange malaria parasitter og malaria er gået til det ufødte barn . Spædbørn , der kontrakt malaria i livmoderen er født med malaria symptomer viser sig.

Behandling

Malaria behandles med en malaria medicin , der er designet til at dræbe malariaparasitter . Jo før behandling med malaria medicin er begyndt , jo højere chance for helbredelse . I endemiske områder , er malaria parasitter udvikler resistens over for nogle mod malaria medicin . Når modstand udvikler , er nye malaria medicin nødvendigt. Det er et problem i fattige områder, der ikke altid kan tillade sig en række mod malaria medicin .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.