Hvad er HACCP uddannelse?

HACCP ( Farer Analysis and Critical Control Points ) er et sæt af retningslinjer og principper , der tilbyder en systematisk tilgang til fødevaresikkerhed . Tidlig fødevaresikkerhed indsats fokuserede på test af produkter ved slutningen af produktionsprocessen . Men , mad , der var usikker for forbrugerne var lejlighedsvis ikke fundet . HACCP retningslinjer udgør en indsats for at identificere punkter i produktionsprocessen , der er potentielt farlige , og at etablere anbefalede procedurer for behandling af disse punkter . Generelle HACCP- uddannelse fokuserer på de grundlæggende principper for fødevaresikkerhed. Specifikke brancher tilbyder også HACCP- uddannelse for at uddanne arbejdstagere i et særligt område af fødevaresikkerheden , såsom emballering eller distribution

Fakta


For at kunne klare de udfordringer, fødevaresikkerhed, HACCP bygger på et system af retningslinjer og forordninger , der konstant undergår afprøvning og raffinering af forskere . Det primære mål med HACCP-uddannelse er at forebygge problemer med fødevaresikkerheden i nogensinde opstår . At opnå dette mål , kritiske kontrolpunkter ( CCP ) er identificeret . En CCP er et punkt i produktion , hvor en potentiel fare kan opstå . For eksempel har den amerikanske Food and Drug Administration ( FDA ) identificerede CCP for madlavning : den mindste indre temperaturer for korrekt tilberedt kød

Principperne


Der er syv principper for HAACP , at arbejdstagerne og ledelsen bør følge . Det amerikanske Department of Agriculture ( USDA ) definerer dem som følger : analysere risici , identificere CCPer , etablere forebyggende foranstaltninger, indføre procedurer , fastsætte afhjælpende foranstaltninger der skal træffes , etablere kontrol protokoller og opretholde en effektiv arkivering . Ved at tilslutte sig disse generelle principper , kan forskellige områder af fødevarebranchen følge procedurer og udnytte de fælles erfaringer . For eksempel kan identifikationen af en CCP i oksekødssektoren pakkeprocessen også være relevant for en proces fundet i fjerkræ emballage .

HACCP Alliancer og erhvervsuddannelse


Der er tre industri-baserede alliancer , der har dannet for at give en ensartet HACCP uddannelse . Først , Den Internationale HACCP Alliance , som er en del af Institut for Husdyrbrug på Texas A M University , fokuserer på kød og fjerkræ produktion . For det andet Seafood HACCP Alliance er resultatet af flere fiskeindustri grupper kombinere indsatsen for at skabe uddannelsesprogrammer . For det tredje Juice HACCP Alliance er en organisation oprettet ved fælles indsats af saft behandling brancheforeninger og eksperter i regeringen og saft branchen .

Træning i Industries


FDA og USDA mandatet , at visse industrier levere standardiserede HACCP uddannelse til arbejdstagere og ledelse . USDA etablerer HAACP uddannelsesprogram forordninger i kød-og fjerkræindustrien. FDA kontrollerer HACCP- uddannelsesprogrammer i juice og skaldyr industrier . Den fastsætter uddannelse protokoller og anbefalede undervisningsmetoder . For eksempel spørgsmål FDA et "standardiseret undervisningsprogram "for saft branchen , der anbefaler, træningsmetoder.

Kurser og Certificeringer

Der er flere måder at få HACCP- uddannelse . Nogle skoler tilbyder HACCP- uddannelse inden for specifikke områder . For eksempel tilbyder Rutgers University kurser for food service ledere, samt basale HACCP-uddannelse . Der er også private virksomheder, der tilbyder certificering processer . For eksempel tilbyder The American Society for Quality ( ASQ ) en HACCP- revisor eksamen . Branchegrupper og brancheforeninger kan også tilbyde uddannelse eller særlig uddannelse anbefalinger .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.