Hvad er den største blodkar i kroppen ?

. Den største blodkar i kroppen er aorta , en arterie , der kommer fra venstre hjertekammer i hjertet og i sidste ende , gennem sine forskellige forgreninger , leverer blod til alle organer i kroppen med undtagelse af lungerne

Du skal bruge:
Batteri-drevet radio .
Bright udendørslamper .
Klude .
Ammoniak.
Avis .
Mel .
Hardware klud .
Blinke.
En eller to bure .
Pudebetræk .
Skumfiduser eller hvidt brød .
Kraftige handsker .

Funktion


Som en arterie , aorta flytter iltet blod fra hjertet til celler og væv andre steder i kroppen . Det er faktisk den eneste arterie , der forlader venstre ventrikel i hjertet . Som sådan er den ultimative oprindelse hver anden arterie i kroppen , undtagen pulmonale arterier ( der bringer deoxygenated blod fra højre hjertekammer af hjertet til lungerne , hvor det er reoxygenated ) , hvilket gør det til roden af den systemiske arterie systemet .

Segmenter


Den aorta er traditionelt opdelt i tre eller fire segmenter . Den første af disse er opstigende aorta , den segment af aorta strømme direkte ud af hjertet , flyder opad . Kranspulsårerne , der leverer blod tilbage til hjertet , filial væk fra aorta her . Den anden del af aorta er aortabuen , der krøller rundt i luftrøret-arterierne leverer blod til armene , hoved og hals afdeling ud af denne del af aorta . Den resterende del af aorta er faldende aorta , som er yderligere opdelt i bryst aorta , den del over mellemgulvet , og abdominal aorta , den del under mellemgulvet , indtil aorta opdeler i iliaca arterier , der leverer blod til bækken og ben .

funktioner


Den aorta betragtes som en elastisk systemisk arterie , hvilket betyder , at den udvider sig og trækker temmelig betydeligt med blodgennemstrømning igennem det, bærer det iltet blod og det bærer blod væk fra hjertet . Denne kategori gælder for de fleste arterier mere end 10 mm i diameter . Elasticiteten er afgørende for disse større skibe til at klare de ændringer i blodtrykket , der opstår om bord på fartøjet . Intetsteds er dette mere sandt end aorta , som er direkte fodres hver hjerteslag , og kanaler blod med den største trykforskelle som følge heraf.

Størrelse


Den gennemsnitlige diameter af aorta roden ( aorta på det punkt , hvor det tappes fra venstre hjertekammer af hjertet ), er omkring 25mm hos mænd og 22,5 mm hos kvinder . Hovedpulsåren fald i diameter , som det fortsætter væk fra hjertet , mister blod til de forskellige arterier , der gren væk fra det at foretage blod til forskellige destinationer , og er kun ca 17,5 i diameter i den nedre del af maven . Med hensyn til længde , er de stigende aorta gennemsnit omkring 5cm , og de andre endnu mere variabel , afhængig af den faktiske rute aortabuen tager , og højden af den enkelte.

Disorders

Der er en række betingelser, der kan hjemsøge aorta . Måske er den mest almindelige er aneurisme , som opstår, når aorta buler eller kvælder i et bestemt sted til betydeligt mere end den sædvanlige diameter-typisk er omkring 4cm betragtes som en aneurisme . Aneurismer selv kan forårsage en stor smerte og ubehag , selv om de også kan være symptomfri . Den største fare , som dem , dog er sandsynligheden for brud , de repræsenterer, hvilket kan forårsage omfattende indre blødninger og hurtig død .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.