hvad er sikre niveauer af radon i hjemmet ?

Radon er en kræftfremkaldende gasart, der er farveløs , smagløs og lugtfri . Det er den anden hyppigste årsag til lungekræft i USA og den hyppigste årsag til lungekræft blandt ikke-rygere ( www. epa. gov ) . Det er vigtigt at teste dit hjem for radon , og hvis værdien er forhøjet , fjerne det hurtigt

Funktion


Testning for radon i det omgivende miljø i et hjem er vigtig , det er en radioaktiv carcinogen , der kan undgås , hvis hjem er afprøvet . US EPA og det amerikanske Surgeon General anbefaler , at boliger skal undersøges for forhøjede koncentrationer gennem en langsigtet ( span måneder ) eller kort sigt ( span dage ) test , hvert år . Hvis niveauet af radon i en bolig er højere end 4 PCI /L , der er grund til bekymring , da gentagen eksponering for radon fører til øget risiko for lungekræft og andre ikke-maligne luftvejssygdomme ( http://books. nap . edu /openbook. php ? record_id=5499 page=117) .

Sikker Niveauer


Der er flere radon tærskler, testere overveje , når rådgiver beboere om det videre forløb . Aflæsninger under 4 PCI /L betyder, at der er ingen grund til bekymring . ( Generelt et hjem måling under 4 PCI /L vil blive afprøvet to gange for at sikre, at læsning er korrekt . ) Mellem 4 og 20 PCI /L er en forhøjet koncentration , og selvom der ikke er behov for øjeblikkelig panik , den relevante handling , sådan som at installere en radon-elimination system , er ofte anbefales . Hvis niveauet overstiger 20 PCI /L , en radon-elimination system er nødvendigt .

Test


Test kits er tilgængelige for personer, der ønsker at overvåge deres hjem selv , og professionelle bureauer kan lejes så godt. Både kortsigtede og langsigtede prøver foreligger både fra et fagligt og til gør-det-selv test , da radon varierer over dagen og årstider . Langtidsforsøg anbefales at få den gennemsnitlige eksponering over en span om måneden , selv om kortvarige forsoeg tilstrækkeligt i situationer, hvor øjeblikkelig aflæsninger er nødvendige ( http://www. southface. org/web/resources services/radon/sf_radon-menu. htm ) .

Nogle stater tilbyder billige eller gratis test kits , og mange vil give en liste over de entreprenører, der er til rådighed for radon inspektioner . Sørg for, at disse underleverandører er certificeret af National Environmental Health Association ( Neha ) eller National Radon Safety Board ( NRSB ) . Kontakt tilstand radon program kontorer , organiseret generelt gennem staten Department of Health, for yderligere oplysninger om , hvordan du får gratis eller billige testkit og /eller hvordan du kan kontakte velrenommerede entreprenører .

Fastsættelse radon


Hvis radon niveauer i dit hjem er over 4 PCI /L , så er kontakt til National Environmental Health Association , National Radon Safety Board og /eller din tilstand radon program anbefales . Hvem du kontakt vil være i stand til at anbefale velrenommerede entreprenører , der kan installere radon elimination systemer . Der er to typer , den ene , der eliminerer radon efter det kommer ind i hjemmet , og en , der helt forhindrer radon i at trænge ind i hjemmet . Der er flere relativt billige måder til at fjerne radon , men den amerikanske EPA anbefaler , at Neha-certificerede teknikere installere radon fjerne og forebygge systemer på grund af disse faglige fokuserede og specialiserede uddannelse ( http://www. southface . org /web /ressourcer og tjenester /radon /sf_radon-menu. htm ) . Den Neha hjemmeside ( se Resources ) indeholder en liste over certificerede specialister i stand til at installere disse systemer

Sikkerheds Points

Radon er blevet opdaget i hjem over hele USA . ingen enkelt område er sikret mod forhøjede koncentrationer af dette radioaktive gas . EPA vurderer , at 1 ud af 15 boliger har en radon niveau over 4 PCI /L , så det er vigtigt at være på vagt og få dit hjem testet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.