virkningerne af rygning

Millioner af mennesker over hele kloden prøver at stoppe med at ryge cigaretter . Vi er konstant udsat for anti-rygning reklamer , kure for rygestop , og de negative virkninger af rygning . Dog kan folk stadig ses ryge på gaden , i deres biler og i deres hjem . Cigaretter er en afhængighed , og folk er uvidende ( og til tider bevidst ) , indånding af giftige røg i deres lunger , som kunne ganske muligvis dræbe dem . Nedenfor er nogle af de negative bivirkninger ved at ryge cigaretter drøftet .

psykologiske effekter


Mange rygere hævder , at cigaretter hjælpe med at lindre stress i en vanskelig tid . Grunden til dette er , at de fleste rygere finder rygning lystbetonet , det er grunden til røg i første omgang . Derfor , hvis en person er vred , ked af det eller angst , der tager en pust af en cigaret ( en behagelig aktivitet for en ryger ) gør dem til at føle bedre . Dette er en psykologisk reaktion på cigaret , dog . I sandhed , har nyere forskning begyndt at læne sig mod tanken om , at rygning faktisk spiller en del angst og eventuelt depression .

kronisk bronkitis


Kronisk bronkitis er Trængselen bag " rygerens hoste , " eller overdrevne , konstant hoste , der hæmmer vejrtrækning . Når røgen fra en cigaret inhaleres , det går lige ind i lungerne , irriterende bronkierne . Dette bevirker, at lungerne til at reagere ved at producere en tyk slim for beskyttelse . Luftvejene derefter blive betændt , og lider ofte klager over trykken for brystet og hoste op slim . Kronisk bronkitis kan gøre rygerne mere modtagelige for lungeinfektioner , der kan producere mørk gul eller grøn slim .

Emfysem


For ilt til at rejse ind i blodet , skal det først passere hen over tusindvis af meget små sække, som dækker lungerne areal . En person, der lider af emfysem erfaringer mindre ilt rejse gennem blodet på grund af ødelæggelse af mange af disse sække fra rygning . Tidlige tegn på emfysem er åndenød , vægttab og " rygerens hoste . " Ofte har folk med avanceret emfysem nødt til at bruge en vejrtrækning rør til foder ilt ind i deres lunger . Svækkelsen af lungerne på grund af emfysem kan også føre til en anden alvorlig sygdom , lungebetændelse .

ryger Mens Gravide


Den chance af miscarrying er meget mere sandsynlig, hvis moderen ryger , mens gravid . Rygning mens du er gravid også kan forårsage dødfødsel , for tidlig fødsel og død . Sudden Infant Death Syndrome ( SIDS ) er blevet forbundet med rygning , mens gravid . Når en gravid kvinde ryger , nikotin og alle de andre giftstoffer i cigaretter passere ind i hendes barns blodbanen samt hendes . Selv rygere , der ammer sætte deres barn i risiko for symptomer såsom opkastning , diarré og hurtige hjerteslag .

andre effekter

Kræft årsager mindst halvdelen af alle tobaksrelaterede dødsfald . Rygning kan også skade arterier, der forårsager hjertesygdomme , som er det nummer et dødsårsag i USA . Endvidere kan beskadigede arterier og blodgennemstrømning også forårsage mænd lider af impotens på grund af rygning . Andre bivirkninger omfatter aneurismer , slagtilfælde , gul eller brun tænder , dårlig ånde , tab af smag , vejrtrækningsbesvær under fysisk aktivitet , tab af lugtesans , gul fingre ( fra nikotin ) og skyndte sig af hudens ældning .

Død

Næsten halvdelen af alle rygere vil dø af deres misbrug . I USA alene , dør over 440. 000 mennesker årligt mod virkningerne af rygning . Det er næsten én ud af hver fem personer . Det anslås, at omkring 5 millioner mennesker i verden dør af virkningerne af cigaret brug . Mange sygdomme kan ikke forebygges , genetiske sygdomme , for eksempel , forårsage dødsfald i tusindvis af mennesker hvert år . Men , rygning er unødvendigt og kan undgås .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.