hvad er en variabel i et forskningsprojekt ?

Forståelse af de forskellige typer af variabler er kritisk , når designer et videnskabeligt eksperiment . Det er vigtigt at planlægge et eksperiment med en enkelt uafhængig variabel med passende kontrol , så de opnåede resultater er pålidelige og kan fortolkes korrekt

Hvad er en variabel ?


En variabel er en mængde , der kan ændre i løbet af et eksperiment . Temperatur , mængden af sollys , og tid er alle eksempler på variabler .

uafhængige og afhængige variabler


Den uafhængige variabel er den mængde , der er ændret af videnskabsmand , og den afhængige variabel er målt som reaktion på den uafhængige variabel . For eksempel , hvis et eksperiment er at måle mængden af planternes vækst som svar på forskellige temperaturer , vil temperaturen være den uafhængige variabel , og plantevæksten vil være afhængige variabel .

Controls


En kontrol variabel er enhver mængde , der holdes konstant under et eksperiment . For eksempel betyder i ovenstående eksempel , faktorer som sollys og vand bør være kontrol variabler og forbliver konstant , så den afhængige variabel kun er afhængig af den uafhængige variabel .

Betydning


under kun én uafhængig variabel , at enhver ændring i den afhængige variabel er på grund af en reaktion på den uafhængige variabel og ingen andre faktorer .

Overvejelser

I mange eksperimenter , vil der være forskellige forsøg for at teste det samme sæt af afhængige og uafhængige variable . Når resultaterne er konsistente mellem de forskellige undersøgelser , er resultaterne anses for at være mere pålidelige .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.