hvad er radioaktivitet ?

Radioaktivitet er et meget bredt begreb, som mange mennesker ikke helt forstår . Det er en fare for mennesker i store doser , men kan også være gavnlig , når udnyttes rigtigt . Radioaktivitet er den deraf følgende biprodukt af ustabile atomkerner som de forfald . Dette er især tilfældet i tunge elementer i naturen som uran , og den deraf følgende emission af energi er en tilfældig proces , der ofte er spontant genereres fra ustabile atomer

Discovery


Henri Becquerel , en fransk videnskabsmand , opdagede radioaktivitet i 1896 . Han først mærkede det efter markedsføring uran salte på en fotografisk plade , og så det sværte pladen selv i mørke . Han brugte efterfølgende eksperimenter for at lære alt, hvad han kunne om radioaktivitet , førende i verden i definitionen og udforskning af emnet .

Årsager til Radioaktivitet


Ustabil atomer udsender radioaktivitet , som de forfald . Visse elementer nedbryde mere effektivt end andre , og de frigivne energi er i form af høj- energi bølger . Nuklear fission , enten spontant eller planlagt i en atomreaktor , kan også forårsage frigivelse af stråling .

farer


Udsættelse for store mængder stråling kan forårsage skade på en person på et cellulært niveau . Radioaktivitet kan skade selv de meget DNA af en person , og dette tab kan føre til kræft , fosterskader , eller endda døden . Tidligere ofre for høje niveauer af stråling har oplevet unormalt høje kræft , leukæmi og andre sygdomme . Truslen om radioaktivt nedfald og forurening af atmosfæren ved en global atomkrig er også en meget reel mulighed, og vil sandsynligvis ødelægge mest liv på planeten .

radioaktivitet i Medicin


Radiation har spillet en rolle i medicin siden dens opdagelse . X-stråler giver læger at diagnosticere sygdomme ved at kunne se ind i kroppen uden brug af kirurgi . Folk , der har udviklet kræft behandles med en type stråling kaldes strålebehandling , og mange endda gå i remission på grund af det . Radioaktive grundstoffer kaldes sporstoffer også bruges på nogle patienter . Disse røbestoffer er målrettet sættes ind i en krop og derefter kan spores af specialudstyr til hjælpe med at diagnosticere sygdomme .

Konklusion

Radioaktivitet er en del af naturen , og noget, der rent faktisk er behov i verden for livet at eksistere . Mennesker udsættes for det hver dag og ikke engang klar over det . Forståelsen af , hvad radioaktivitet er , og hvordan man bedst til at styre det er et grundlæggende videnskab i verden i dag , og med fortsatte studier vil komme en bedre forståelse af, hvordan det kan hjælpe menneskeheden .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.