hvordan man forebygger listeria infektion

Har du nogle gange drikker mælk, der tidligere dets udløbsdato ? Selvom du måske klare dig med det , nogle mennesker er i fare for at udvikle Listeria sygdom fra forkælet mælk og kødprodukter . Find ud af hvordan du kan undgå dette problem
1
Listeria sygdom er forårsaget af en kendt bakterie . som Listeria monocytogenes . Denne bakterie er almindeligt forekommende i jorden , og kan forurene både vegetabilske og animalske fødevarer . Det har været isoleret fra upasteuriseret mælk og ost samt fra ubehandlede kød . Når denne bakterie kommer ind i kroppen , det har potentiale til at forårsage alvorlig fødevarebårne sygdomme .
2 .
Selv nogen, der spiser forurenet mad kan udvikle Listeria sygdom , er det mest almindelige i dem, der har svækket immunforsvar eller underliggende medicinske problemer , diabetikere , ældre og kvinder, der er gravide . Når det forårsager sygdom , kan det dødeligheden være så højt som tyve procent . Hvis en gravid kvinde udvikler et tilfælde af Listeria infektion , kan den blive sendt til hendes ufødte barn .

3 .
Selvfølgelig skal der træffes forholdsregler for at mindske risikoen for Listeria infektion, især hos dem, der er gravide eller har medicinske problemer . Den bedste måde at gøre dette på er at dyrke sikker håndtering af fødevarer . Dette betyder overholdelse af udløbsdatoen på fødevarer , især kød og mejeriprodukter.
4 .
Fortolkning udløbsdatoer på mad pakker og kartoner kan være forvirrende , da nogle er opført som " bedst , hvis brugt før " datoer som kun fortælle, når produktet skal bruges til maksimal friskhed og betyder ikke nødvendigvis, når maden er fordærvet . Andre produkter har " sælge til " datoer , der fortæller i butikken , hvor længe en vare skal opbevares på skærmen . Æg har normalt en " sælge til " dato , men kan normalt stadig bruges op til tre uger efter købsdatoen , hvis køl korrekt .
5 .

Fortolkning udløbsdatoer på fødevarer pakker og kartoner kan være forvirrende , da nogle er opført som "best hvis de bruges inden " datoer , som kun fortælle , når produktet skal bruges til maksimal friskhed og betyder ikke nødvendigvis, når maden er fordærvet . Andre produkter har " sælge til " datoer , der fortæller i butikken , hvor længe en vare skal opbevares på skærmen . Æg har normalt en " sælge til " dato , men kan normalt stadig bruges op til tre uger efter købsdatoen , hvis køl korrekt .
6 .
Listeria sygdom kan være alvorlig hos mennesker der er ældre , gravide , eller har svage immunforsvar . Må ikke tage chancer ved at spise ældre mad og drikke udløb mælk . Det er ikke værd at den sundhedsmæssige risiko .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.