salmonellose årsager

Hvad er Salmonellose


salmonellose er defineret ved Swain (2003) som er et fælles bakterie fundet i fugle . ? , pattedyr og krybdyr tarme . Bakterie , kan dog overføres til mennesker efter indtagelse af fødevarer forurenet med afføring . Derfor , på grund af den årlige stigning i salmonella tilfælde har World Health Organization ( WHO ) og andre institutioner og enkeltpersoner dannet Global Salm-Ov ( GSS ) , for at forhindre og overvåge salmonellose ' sager .

bestemte årsager


uren vanding , der anvendes til vanding og ubehandlet gylle anvendes som gødning for at vokse producere kan forårsage salmonellose . Fødevaresikkerhed direktør Caroline Smith DeWaal (2008 ) i pressemeddelelse med titlen " FDA Finder Salmonella Strain på Jalapeno Peber, " forklarer , at alle urene producerer , såsom jalapeno peber kan være en årsag til salmonellose . For eksempel , konstaterer Splete (2006 ) , at der i 2005 blev en salmonellose udbrud i San Francisco Bay området i Californien forårsaget af forurenet overmodne tomater . Den mad er forbundet med udbruddet var salsa , den primære ingrediens , der er tomater .
Ifølge Napoli (2007 ) , er en anden årsag til salmonellose kæledyr skildpadder . Bakterien er almindeligt forekommende i fæces af skildpadder , navnlig dem mindre end 4 inches lang . Selv om den bakterien er i skildpaddens afføring , kan den sprede sig til andre områder , såsom tanken . Salmonellose kan forekomme , for eksempel , når et barn rører skildpadde og lægger hendes hånd i hendes mund . Derfor , på grund af truslen om salmonella , siden 1975 Food and Drug Administration ( FDA ) i henhold til dens afdeling af Center for Veterinary Medicine har forbudt salget af skildpadder mindre end 4 inches i længden , fordi skildpadde-relaterede salmonellose .
Andre dyr « afføring kan også forårsage salmonellose . Sego (2007 ) beskriver det drejer sig om en 7- årig pige , som pludselig blev syg , mens ferie med sin familie i New Mexico . Mens klatring et træ , blev hun ridset af en gren . Fordi træet var en raste- plads for fugle , en eller anden måde afføring kom ind i bunden forårsager pigen til at optage salmonellose

Symptomer


The World Almanac og Bog Fakta , (2009 ) opregner de symptomer på salmonellose som værende . : feber , diarré og mavekramper . Center for Disease Control og Forebyggelse ( CDC ) fastholder , at udbruddet af symptom kan være så kort som en dag og længere end tre dage. Med andre krav , såsom skibsfart prøven bakterier til at oplyse den offentlige sundhed tjenestemænd, kunne debut til diagnose tage op til en uge og i nogle tilfælde , længere .

Forebyggelse


CDC giver flere forslag til forebyggelse af salmonella . Blandt forslagene er at vaske hænder med sæbe og vand efter brug af badeværelset og efter håndtering krybdyr . Enhver friske råvarer , såsom æbler og cumbers , bør også vaskes grundigt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.