Hvad er virkningerne af kvæg væksthormoner ?

Bovin somatotropin ( BST ) er en kvægvæksthormon , der påvirker mælkeproduktionen hos malkekøer . Det er et naturligt forekommende hormon, der produceres af koens hypofysen . Forskere har fastlagt metoder, som det hormon kan reproduceres i laboratoriet indstillinger , og malkekvæg kan injiceres med det formål at øge mælkeproduktionen. Der er en vis uenighed og bekymring omkring anvendelsen af BST , men meget af det er i høj grad ubegrundet

Produktion


Oprindeligt er den eneste kilde til kvægvæksthormon var hypofysen af døde kreaturer . Denne metode er dog produceret meget lidt af hormonet . Da disse dage var en proces udviklet til at masseproducere kvægvæksthormon i de beløb, der tidligere var umulige .
Forskere , efter at afgøre, hvilke gen styrer produktionen af kvæg væksthormon , var i stand til at indsætte genet ind i Escherichia coli bakterier ( E . coli ) . Denne metode gav mulighed for større skala produktion af kvæg væksthormon i et laboratorium indstilling .

Funktion


Kvæg somatotropin , når den er indsprøjtes i en ko 's blodbanen , kan langt øge mælkeproduktionen i dyret . Ifølge kontoret for Bioteknologi ved Iowa State University , er bovin somatotropin menes at øge blodgennemstrømningen til koens mælkekirtlen , hvilket øger mælkeproduktionen . Køer injiceres med BST generelt se en stigning i den daglige mælkeproduktion overalt fra 4,8 til 11,2 lbs. per dag . For deres organer til at holde trit med stigningen i produktionen , køer behandlet med BST , vil spise mere . Ifølge Harmoniseringskontoret for Bioteknologi , vil behandlede køer øge deres indtag af korn og foder med alt fra 10 til 20 procent .

Virkninger på Kvæg


Ifølge kontoret for Bioteknologi ved Iowa State University , høje doser af BST årsag øget kalv dødsfald i fosterstadiet . Det betyder, at BST i løbet af en ko 's tidlige stadier af graviditeten bør undgås . Så høje doser , dog ikke overstige den anbefalede dosis og bør undgås .
Andre virkninger omfatter en forlængelse af kælvende intervaller og ikke i modsætning til nogle af de første bekymringer , bl. a. infektion i koens mælkekirtlen . BST påvirker ikke , hvor længe køerne gestate , størrelsen og vægten af kalve , kalven overlevelse sats eller kalvenes vækst .

Virkninger på mennesker


Ifølge kontoret for Bioteknologi ved Iowa State University, "biologiske aktivitet af kommerciel BST er identisk med naturlig BST . " Bovin somatotropin indtages via et menneskes fordøjelsessystem har ingen effekt på det menneskelige. Fordøjelsessystemet bryder BST ned i aminosyrer og peptider , som forbliver inaktive . Humant væksthormon ( eller human somatotropin ) har forskellige aminosyrer end BST , som forhindrer BST fra at have nogen effekt på mennesker . Mælk produceret af BST injicerede kvæg er helt sikkert til konsum .

Kontroverser

Den amerikanske Food and Drug Administration ( FDA ) regulerer BST . FDA har ikke fundet beviser for , at mælk fra BST behandlede køer forårsager nogen forskellige bivirkninger ved konsum . Gastrisk enzymer i den menneskelige maven effektivt ødelægge ethvert BST fra mælken .
Alligevel nogle kontroverser tilbage. Ifølge fødevaresikkerhed specialist Charlotte P. Brennand , Ph. D. , de fleste af denne kontrovers kommer fra frygt inden for mejeriindustrien . Landbrugere, der ikke giver BST deres besætninger frygte konkurrence fra landmænd , der gør . Forarbejdningsvirksomheder og mælkeproducenter frygter BST kan skade deres forretning , hvis forbrugerne , på trods af undersøgelser , der viser ellers , føler BST kan være skadeligt for dem .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.