Hvordan folk får HIV & AIDS ?

Faldende


Der er fire primære måder for en person at blive smittet med hiv , den første er via ubeskyttet vaginal , anal eller oral sex med nogen smittet . Den anden er gennem en blodtransfusion med inficeret blod . Den tredje er fra mor til barn enten under graviditeten eller gennem amning . Den fjerde er ved hjælp af en beskidt kanyle tidligere brugt af en person med virus .

Selvom det ikke er ofte talt om , at en person er også i stand til at blive smittet med hiv gennem kunstig befrugtning med inficerede sæd eller via huden grafts og organtransplantationer , hvis donoren havde virus .

Selvom meget sjældne med kun en kendt sag rapporteret , dybe kys med en HIV-positiv person kan potentielt føre til infektion på grund af spormængder af virus i spyt .

Udvikling af hiv


Når hiv går ind i en persons legeme , er cellerne i immunsystemet og centralnervesystemet angrebet . Kroppens CD4 celler eller T-celler , som hjælper forsvare mod infektioner er målrettet specifikt af virus . HIV overtager disse celler og reproducerer sig selv i løbet af et par dage , indtil det lykkes , og bevæger sig videre til den næste T-celle .

Det er en langsom proces , som T-cellerne bekæmpe virus , og mange, der har indgået aftale hiv ikke mærke nogen symptomer i flere måneder eller endda år .

HIV til AIDS


Efter pådrager sig virus, vil en HIV-positiv person ikke anses for at have aids indtil deres T-celle procent dips under 14 procent , og immunforsvaret er i stand til at beskytte sig mod opportunistiske infektioner , herunder lungebetændelse og visse former for kræft .

Forud for at blive diagnosticeret med fuld-blæst aids , vil hiv-positiv person oplevelse feber , nattesved , diaré og hævede lymfeknuder , blandt andre symptomer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.