hvad er farerne ved udsættelse for asbest ?

Farerne ved asbest har været anerkendt i århundreder , måske så længe siden som romerske tider, hvor det blev rapporteret , at slaver , som arbejdede med asbest var altid syg eller døde ung . Dag , selv om vi er mere bevidste om farerne ved asbest , eksponering stadig sker inden for visse industrier eller i bolig-og forretningsområder , som ikke er ordentligt eftermonteres . Asbest kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige risici, og der bør udvises forsigtighed for at undgå udsættelse for asbest

Eksponering


Asbest kan findes i gamle bygninger , der ikke er eftermonteres og i bil bremser importeret fra lande , der ikke forbud asbest . Selv om asbest forbud og mandat advarsler i USA er faldet risikoen for udsættelse for asbest , udsættelse stadig finder sted. Et særligt seneste hændelse var kollapset af World Trade Center den 11. september 2001. Mange enkeltpersoner , der er involveret i rednings- , nyttiggørelse eller oprydningsarbejde var udsat for asbest , og er begyndt at udvikle asbest-relaterede sygdomme .

Farer


Der er 3 store sundhedsmæssige problemer forbundet med udsættelse for asbest . Disse tre sundhedsproblemer er asbestose , mesotheliom ( en form for kræft , der specifikt vedrører eksponering for asbest) og lungekræft . I modsætning til en populær myte , er engagementet ikke umiddelbart giver sundhedsproblemer , såsom hovedpine eller muskelsmerter . Asbestrelaterede sygdomme kan udvikle sig år efter initial eksponering .

Asbestose


Asbestose er en lunge sygdom, der rammer dem, der indånder asbestfibre . Fordi asbestfibre er tynde , mikroskopiske fibre , er de typisk ikke filtreret gennem næsen , når folk vejret og er således i stand til at trænge ind og lodge i lungerne . Når i lungerne , kan det asbestfibre forårsage fibrose ( ardannelse ), som kan føre til tumorer og udviklingen af lungekræft eller lungehindekræft , hvis venstre ubehandlet .

Symptomer på absbestosis kan tage mellem 10 og 40 år til at udvikle efter udsættelse for asbest fibre . Symptomerne omfatter åndedrætsbesvær , åndenød ( oprindeligt efter anstrengelse , men da sygdommen udvikler sig , til andre tider også ) en vedvarende tør hoste , brystsmerter eller trykken og tab af appetit . I de sene stadier af sygdommen , kan patienter også opleve svungne af fingernegle og fortykkelse af fingrene .

Asbestose kan diagnosticeres ved brystet x-stråler , CT- scanninger eller MRIs , men en åben lunge biopsi kan være nødvendigt at foretage en præcis diagnose . Dette indebærer skrabning af lungevæv under operation for at teste for asbestose eller lungehindekræft .

Der er ingen kur for asbestose .

Mesotheliom


Mesotheliom henviser til kræft , som skyldes inhalation af asbestfibre . Kræft indgiver i mesothelium , den beskyttende hinde , som dækker lungerne (og andre kropsdele såvel) . Lungehindekræft kan tage mellem 20 og 50 år at udvikle , selv om disse er udsat for asbest den 11. september er begyndt at udvikle lungehindekræft, der tyder på, at indånding høje koncentrationer af asbestfibre kan forårsage kræft til at udvikle meget hurtigere .

Mesotheliom gør vejrtrækningen vanskelig , og patienterne kan have behov for at få ilt for at ånde . Ofte kan patienterne også oplever hoste , brystsmerter , rygsmerter , feber og søvnbesvær . Fordi mesotheliom påvirker også maven , kan patienter også opleve opkastning , kvalme eller appetitløshed .

Ca. 2. 000 til 3. 000 patienter diagnosticeret med lungehindekræft årligt . Der er ingen kur for lungehindekræft , selvom nogle patienter opereres , herunder fjernelse af de inficerede lunger eller kemoterapi for at forlænge eller forbedre livskvaliteten . Fordi lungehindekræft ikke er generelt diagnosticeret indtil kræften har avancerede , metastaser er fælles .

Lung Cancer

Asbest eksponering kan også forårsage lungekræft . Det forlyder, at ca 3. 400 til 8. 500 lungekræft tilfælde er forårsaget af udsættelse for asbest om året . En ud af 7 patienter, som er diagnosticeret med asbestose i sidste ende vil blive diagnosticeret med lungekræft som sygdommen skrider frem . Ligesom mesotheliom , kan der være en lang tid mellem eksponering for asbest, og udvikling af kræft .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.