livscyklus paragonimus

Hvordan det Begins


Paragonimus , eller Lung Fluke , har en kompleks livscyklus . Det er kun sygdomsfremkaldende for mennesker , men når det er fundet i ferskvand krebsdyr som krabber eller krebs . Når paragonimus modnes i lungerne begynder de at lægge æg , som så hostede op eller udskilt , som spreder smitten tilbage i miljøet for at fortsætte cyklus . Paragonimus infektion kan vare så længe som 20 år hos mennesker . Her er hvad den fulde livscyklus ligner .

Fresh Water


Den cyklus er begyndt , når uudviklede æg udskilles via spyt eller afføring til frisk vand. Gang i det vand, de udvikler sig til en miracidium-det befrugtede form . Den miracidia udviklingen i vandet indtil de klækkes .

Snegle


Det skraverede miracidium derefter pentetrates det bløde væv i en snegl . Inde i sneglen de passerer gennem tre udviklingsstadier-sporocysts , kaldet så to etaper redia I og redia II-før er kommet ud af sneglen i en form kaldet cercaria .

Tilbage til Vand


Den cercaria er mere mobile og søge ud den anden mellemliggende vært-. en ferskvands crustacian som en krebs eller krabber

Krebsdyr

Når i krabbefiskeriet , det cercaria indkapslet og bliver deres cyste form , kaldet metacercariae . På dette tidspunkt er de sygdomsfremkaldende for mennesker

People

Hvis en person-. eller for den sags skyld , en hund , gris eller nogle af kattefamilien-spiser en utilstrækkeligt , rå eller forkert syltede eller saltede krabber eller krebs , Cysterne udskilles i tarmen , ormen afslutter cyste og gennemtrænger tarmvæggen i maven eller bughulen . Fra bughinden , rejser ormen gennem mellemgulvet muskel i lungerne , hvor det sammenfatter og udvikler sig til en voksen lunge lykketræf ( paragonimus ) .

Fluke lægger æg i lungerne , og disse er hostede op , indtagelse og udskilles i afføring eller spytte ud til at starte cyklussen forfra .

Dead End

Den orme kan nå andre væv og organer som hjerne eller tværstribede muskler som hjertet. Hvis dette sker , livscyklus slutter , fordi der er ingen måde for at æg kan udskilles tilbage i miljøet for at genstarte cyklus .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.