hvad kan påvirke en pulsoximeter læsning ?

Device


Den pulsoximeter måler iltmætningen i patientens blod i stedet for direkte via en blodprøve og forskelle i blodvolumen i huden . Processen skaber en photoplethysmograph ( PPG ) , der giver en volumetrisk måling af et organ optisk . En medicinsk overvågning viser patientens iltning og /eller puls . Dette viser den procentdel af atrielle hæmoglobin i oxyhæmoglobin konfigurationen . Normale niveauer interval fra 95 til 100 procent , men målinger under 90 er almindeligt.

Hvad påvirker Reading ?


Den pulsoximeter er ikke en omfattende måling for respiratorisk tilstrækkelighed , da der er faktorer , der kan påvirke aflæsningerne . Plagede for eksempel en person med hypoventilation , der får 100 % ilt kan på normal vis , selv om han kan lide af respiratorisk acidose . Utilstrækkelig blodtilførsel kan medføre væv til at læse højt iltmætning trods et tilfælde af iltmangel . Høje niveauer af methæmoglobin også forårsage pulsoximeter til at læse tættere på 85 procent , uanset det faktiske iltmætning i blodet .
En patient , der er kulderystelser eller lider af kramper eller rystelser kan påvirke oximeter udlægning . Og Hvis sensoren er for løs eller for stram , vil læsning blive forringet .

hvordan enheden Funktioner


Den pulsoximeter Enheden anvendes på fingeren og over negl . Lyskilden og detektor på enden begynder at læse iltmætning . De røde og infared lys afspejler gennem huden derefter sende oplysningerne til enheden . Programmet beregner data og fastsætter en læsning på skærmen . Målingerne for iltmætning viser som SpO2 for hæmoglobin .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.