almindelige sygdomme hos mennesker

Hundredvis af sygdomme er til stede i verden . Mange sygdomme overføres af vektorbårne leddyr , som myg , lopper og flåter . Andre sygdomme kan overføres fra dyr til menneske , eller fra person til person . Pådrage sig en sygdom kan være baseret på livsstil ( f. eks seksuel praksis ) , at være i en lokalitet , der har en højere forekomst af sygdomme , uanset om du har en kompromitteret immunsystem , uanset om du er blevet immuniseret , og om du kommer i kontakt med et dyr inficeret med en sygdom .

Sexaully overførte sygdomme


Seksuelt overførte sygdomme plager millioner af mennesker verden over. HIV har inficeret næsten 39. 500 tusind verden over , med en stigning i antallet i nogle lande. Klamydia , en anden STD , er mest udbredt i seksuelt aktive teenagere , med den sygdom, der mest fremtrædende hos kvinder . Mange andre fælles kønssygdomme omfatter gonor¨¦ , hepatitis og det humane papillomavirus ( HPV ) . Seksuelt overførte sygdomme spredes som en følge af usikker seksuel praksis og ved at have mange seksuelle partnere .

Malaria


Malaria forårsages af overførsel af myg , og kan være en livstruende sygdom . I 2006 blev 247 millioner mennesker smittet med sygdommen , med 1 million døende . Selvom malaria er en forebygges sygdom , næsten halvdelen af hele verdens befolkning er i fare for at pådrage sig malaria . Symptomer på sygdommen op til 2 uger efter infektion , og hvis de ikke behandles , kan sygdommen føre til døden .

afrikansk trypanosomiasis


afrikansk trypanosomiasis eller sovesyge , er en anden vektor -bårne sygdom . Normalt er sygdommen fanges af tsetsefluen . Den tsetsefluen sender en type protozoer kendt som Trypansoma når det bider et menneske eller dyr . Sovesyge kun forekommer i dele af Afrika . Sovesyge hjemsøger millioner af mennesker i 36 lande i Afrika .

Dengue


Dengue feber er et resultat af at være bidt af en inficeret myg . Hvis smittet med sygdommen , kan resultatet føre til dengue hæmorrhagisk feber . De fleste tilfælde af dengue findes i tropiske og subtropiske klimaer , såsom Filippinerne og Thailand . Næsten 50 millioner mennesker er smittet hvert år dengue feber . Mere end 100 lande verden over er ramt af sygdommen .

tuberkulose

Tuberkulose er en sygdom, der spreder sig let . Sygdommen kan spredes gennem luften ved hjælp af inficerede partikler inden nyser , hoster eller spytte . En tredjedel af verdens befolkning er allerede smittet med sygdommen . Mere end en million mennesker dør hvert år som følge af sygdommen , og folk, der har HIV er på et højere risiko for at udvikle tuberkulose som et resultat af en kompromitteret immunsystem .

Faktorer

Der er mange faktorer, der bidrager til fremkomsten af sygdomme i verden. Dette kan omfatte stof-resistens mod sygdomme ( såsom malaria ) , insekticider , skovrydning , indhug i ubeboede landområder og dårlige sanitære forhold . Stigningen i befolkningen også har øget spredning af sygdommen som følge af ukontrolleret urbanisering , der fører til øget mulighed for overførsel af sygdomme .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.