dele af et sammensat binokulære lysmikroskop

Der er en række forskellige dele på en sammensat binokulært mikroskop , der arbejder sammen om at producere et forstørret billede af et prøveeksemplar. Forståelse af forskellige dele af det sammensatte mikroskop er af afgørende betydning for korrekt drift og vedligeholdelse . Hertil kommer , at investere tid til at lære om de forskellige funktioner for hver komponent vil gøre ved hjælp af en sammensat mikroskop en mere behagelig oplevelse

Objektiver


Linserne i mikroskopet bruges til at forstørre modellen . De fleste sammensatte mikroskoper er udstyret med en okular linse og en række af objektive objektiver . Fælles mål linser omfatter scanning linse , som er meget lavt strømforbrug og bruges til i første omgang fokusere prøve , det energibesparende objektiv og high-power objektiv .

Næsemøtrik


Den næsestykket holder forskellige mål linser i et sammensat kikkerten lysmikroskop . Næsestykket roterer , hvilket giver mulighed for det ønskede mål objektivet skal placeres over prøven .

Base og Arm


Basen og armen kan betragtes som " rygrad " af mikroskopet . Sammen giver de støtte og er vant til at bære mikroskop fra et sted til et andet . Armen støtter røret og forbinder det til basen .

Microscope Stage


Scenen er det område af mikroskop , der holder dias , og der er normalt scenen klip til at holde dias på plads . I lyset mikroskoper , indeholder scenen et hul , der tillader lys at trænge igennem .

Lys i en sammensat Kikkert Lysmikroskop

Lys mikroskoper har deres egen lyskilde til at belyse prøven . Der er normalt en membran , der bruger huller af forskellige størrelser til at regulere hvor meget lys vil passere igennem prøven .

Fokusering et eksemplar

To fokus knopper er til stede på de fleste sammensatte mikroskoper . Den grove fokus justeringsknappen anvendes til indledende fokusering af prøven , og den fine fokus justeringsknappen bringer billedet i en skarpt fokus .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.