kaliumiodid tips

Kaliumjodid er en form for salt oprindeligt tilføjes til regelmæssig bordsalt som beskyttelse mod struma , en hævelse af skjoldbruskkirtlen skyldes jodmangel . Nyere beviser for, at tilsat jod salt er også effektiv i at bremse forebygges hjerneskade og mental retardering . På det nukleare alder, har kaliumiodid fået ekstra anvendelighed som en midlertidig beskyttelse mod visse former for stråling forgiftning

Du skal bruge: .
Flydende sæbe
Papirhåndklæder .
Affald kan .

Daily Sundhed


Selvom jod er afgørende for thyreoidea sundhed og hjernens udvikling , kan vores kroppe ikke producere det internt . Gode kilder til kosten jod er derfor afgørende , og manglende adgang kan være katastrofale . Selvom næsten 40 procent af verdens befolkning er stadig risiko for jodmangel , at problemet er langt mindre udbredt i USA , hvor mere end 90 procent af befolkningen får tilstrækkelige mængder . Still , hvis du er bekymret din kost er mangler , sørg for at bruge salt tilsat jod og spise fødevarer som mælkeprodukter , æg og skaldyr , der også er gode jod kilder . Hvis du har andre sundhedsmæssige betænkeligheder , som fjerner saltet som en mulighed , så prøv at spise mere af andre jod-rige fødevarer .

beskyttelse mod stråling


I tilfælde af en nuklear eller radiologisk begivenhed , kan smitte forekomme i form af radioaktivt jod , som er skabt af nukleare processer . Radioaktivt jod kan indåndes fra luften eller indtages i forurenet mad eller vand , og er hurtigt absorberes af skjoldbruskkirtlen . Kaliumiodid modarbejder denne proces . Det er hvad der er kendt som en " stabil " salt af jod , ikke har nogen radioaktive egenskaber , og det er også hurtigt absorberes af skjoldbruskkirtlen . Hvis den tages på det rette tidspunkt , kaliumiodid væsentlige blokke radioaktivt jod fra at få adgang til skjoldbruskkirtlen, forhindrer stråleskader . Beskyttelse er både ufuldstændig og midlertidig , men effekten kan være livreddende i nødsituationer .

Både Centers for Disease Control ( CDC ) og Nuclear Regulatory Commission ( NRC ) har udsendt retningslinjer for korrekt anvendelse kaliumiodid . For det første , bordsalt , som kun indeholder spor af salt , er utilstrækkelig til at yde strålingsbeskyttelse . Koncentrerede doser af kaliumiodid er nødvendige for en effektiv resultat og står til rådighed i håndkøb på næsten ethvert apotek . Du bør dog ikke tage kaliumjodid som en almindelig forebyggende foranstaltning . Det er effektivt kun i korte perioder , og tager det regelmæssigt eller i høje doser kan gøre dig syg eller endda dræbe dig . Hvis en alvorlig begivenhed har fundet sted , vil nødberedskab tjenestemænd offentliggoer opfordringer til kaliumiodid brug . Medmindre du hører disse advarsler , forlader din levering sikkert gemt væk .

Det er også vigtigt at indse, at selv midlertidige ydelser kaliumiodid kun beskytte din skjoldbruskkirtel . Det kan ikke beskytte resten af kroppen , og kan ikke vende thyreoidea skade , når den har fundet sted . I tilfælde af en nødsituation , skal du sørge følge alle behørigt udstedt instrukser til fuldt ud at sikre dit helbred og velfærd .

Ekstra Overvejelser


Ikke alle bør tage kaliumiodid . Betingelser , der gør brugen heraf uegnede omfatter jod allergi og visse hudsygdomme . Korrekt doser varierer for dem, der kan tåle det koncentrerede salt . Kontakt din læge eller lokale beredskab agentur for alle detaljer og retningslinjer.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.