livscyklus Akantamöba

Akantamöba , en mikroskopisk organisme , pakker en stor og smertefuld punch . Det er en af de få typer af jord-og vand -elskende protozoer , der kan smitte mennesker , og det har gjort opmærksom på grund af voksende tilfælde af øjeninfektioner forbundet med amøben-infektioner, som kan medføre blindhed . Den Akantamöba udvikling kan være enkle , men forløbet af behandlingen efter infektion er ikke så ligetil

trofozoit


Ifølge Journal of Medical Microbiology , som en trofozoit , en af sine to livsstadier den Akantamöba æder bakterier , alger , gær og humane celler . Det gentager sig ukønnet gennem binære fissionsprocessen .

Cyst


Når trofozoit deler , det danner dobbeltvægget , rynket cyster . Disse cyster er omkring halv størrelse af den trofozoit , afhængigt af typen af Akantamöba , og de er let spredes , fordi de er luftbårne .

Udvikling


Trauma får trofozoit at opdele i cyster . Ekstrem varme eller kulde , eller mangel på fødevarer kan forårsage cyster til at danne

Infektion


Infektionen forekommer under trofozoit tidspunkt, når organismen finder sin væk i hornhinden gennem en mindre klippe eller traumer-. sædvanligvis forårsaget af en kontaktlinse eller forkert linsepleje , ifølge Tulane University forskning .

Modstand

I cyste fase Akantamöba er modstandsdygtig over for klor eller antibiotika , hvilket gør det svært at dræbe . Læger på Johns Hopkins har fundet kombinationsbehandlinger , med to eller tre medicin , der virker bedst for at bekæmpe denne smertefulde infektion .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.