myter & fakta om rygning

Trods en generel forståelse af, at rygning er en afhængighed , og at holde op kan være en god idé , er der stadig aa masser af misinformation og direkte uvidenhed om dens farer . I en 2008 rapport fremspringende en milliard dødsfald som følge af brugen af tobak i løbet af det næste århundrede , nævnt World Health Organization ( WHO ) et behov for regeringer til at advare deres befolkninger om farerne ved tobak som en af de strategier til at sætte bremser på , hvad der kaldte en global epidemi . WHO siger, at rygning er udbredt i hele verden på grund af " manglende bevidsthed om dens farer , " blandt andre årsager .

Cancer


Det er en myte , at den eneste kræftform, rygning forårsager er lungekræft . Faktum er, at rygning er årsag til mange former for kræft , herunder dem, som tyktarmskræft , som kan synes uden relation til en rygning afhængighed . Ud over at forårsage mest lungekræft dødsfald , også rygning forårsager de fleste af de tilfælde af blæren , svælg , spiserør og larynx cancer . Andre kræftformer , at rygning kan forårsage omfatte nyrekræft , mavekræft , livmoderhalskræft , bugspytkirtelkræft og akut myeloid leukæmi .

Sygdom


Det er en myte , at hjertesygdomme og slagtilfælde er de eneste sundhedsmæssige betænkeligheder udover kræft , at rygere har at bekymre sig om . Faktum er, at rygning skader næsten alle organer i kroppen . Dette omfatter fordøjelsessystemet med konsekvenser , der kan omfatte sår , halsbrand og Crohns sygdom , en kronisk inflammatorisk tarmsygdom , som kan forekomme overalt i mave- tarmkanalen, fra tyndtarmen til tyktarmen . Leveren, også er beskadiget ved at ryge , som griber ind i leverens evne til at fjerne giftstoffer fra kroppen . Rygning kan også gøre leversygdom værre . Knogler , også er såret af rygning og dem, der bruger ender med en reduktion i knoglemassen og en større risiko for knogleskørhed .

Vægtøgning


Det er en myte , at holde op med at ryge automatisk betyder, at du tager på i vægt . Faktum er , ikke alle , der afsluttes lægger på ekstra pounds . Hvis tidligere rygere gør tager på i vægt , er det normalt i størrelsesordenen kun 6 til 8 pounds , men omkring 10 procent af folk , der holder op får 30 eller flere pounds . En røget cigaret midlertidigt gør din krop forbrænder flere kalorier ( samtidig skader dit hjerte ) . Men efter du afslutter , er du brænder kun lidt færre kalorier per dag end du gjorde , mens rygning .

light-cigaretter


Det er en myte , at cigaretter med mindre tjære og /eller nikotin er bedre for dit helbred end almindelig cigaretter . Sælges som light-cigaretter , lavt tjæreindhold , mild eller ultra -light , med lavt udbytte cigaretter har filter huller, fortyndet røg som en rygning maskine test røgen , giver de data , at nogle rygere tror gør dem bedre til at bruge . Desværre kan rygere uforvarende lukke op filteret hullerne med deres fingre eller mund . Rygere , der ikke ved et uheld gør dette en tendens til at kompensere for mindre nikotin ved at ryge mere eller inhalere dybere . National Cancer Institute har fundet , at lav -yield cigaretter giver ingen beskyttelse mod de skadelige virkninger af rygning .

Fordele ved Afslutning

Det er en myte , at når du har røget i lang tid eller har fået tidligere en vis alder , vil holde op med at ryge ikke noget . Det er rigtigt, at holde op før alder 30 stykker dine chancer for at dø af rygerelaterede sygdomme med 90 procent . Også , at holde op før 50 år halverer din chance for at dø i de næste 15 år fra ryge-relaterede årsager . Men fordelene for at holde op med altid forblive . Inden for 20 minutter efter rygning din sidste cigaret , puls falder . I 12 timer har kulilte normaliseret i blodet . Et år i , er risikoen for koronar hjertesygdom halveret . Fem til femten år i , bliver slagtilfælde risikoen for, at for en ikkeryger . Den helbredende fortsætter i år .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.