Fakta om influenza sæson

Influenza er forårsaget af influenzavirus . Der er mange slags influenza , og mens nogle kun en årsag mild sygdom , kan andre gøre dig alvorligt syg , selv døden til følge. Selvom influenza er en respiratorisk infektion , er det ikke det samme som en almindelig forkølelse . Influenzasæson er en tid, hvor der er en stigning i influenzatilfælde

sæsonbestemt influenza


Selv om du kan aftale en influenza som helst. i år , er der visse tidspunkter , hvor de ordregivende en influenza er mere sandsynligt , eftersom flere mennesker har det at brede sig til andre . Sæsonbestemt influenza refererer til disse udbrud , der forekommer hvert år omkring samme tid : det sene efterår og vinter . Centers for Disease Control rapporter , at op til en femtedel af befolkningen i USA får influenza i løbet influenzasæson og omkring 36. 000 mennesker dør .

Udbrud


Under influenzasæsonen , influenza synes pludselig i et fællesskab og spreder , Hvilket skaber en epidemi , hvor op til halvdelen af beboerne kunne blive inficeret . Tilfælde af influenza stige for omkring tre uger , peak , så ebbe for omkring en måned . Sager er særligt udbredt blandt familier med skolebørn , med en gennemsnitlig en tredjedel af familiemedlemmer ordregivende influenza , ifølge National Institute of Allergy og infektionssygdomme.

sårbare grupper af mennesker


af mennesker , der kontrakt influenza , nogle er i større fare fra komplikationer end andre . Dette omfatter blandt andet diabetikere , astmatikere og folk med hjertesygdomme , ifølge Centers for Disease Control . I mellemtiden kan influenza forværre nogle af de eksisterende sundhedsproblemer . Mulige komplikationer ved influenza omfatter lungebetændelse , øre og sinus infektioner , og dehydrering .

Symptomer


Under influenzasæsonen , er det vigtigt at holde øje med symptomer på influenza , siden tidligere du opdager, at du har det , jo hurtigere kan du flytte for at forsøge at mindske effekten og forhindre dens spredning til andre . Symptomerne afhænger af den type influenza , og hvor alvorlige en sag, du måtte have. Tegn på influenza er træthed , feber , hovedpine , ondt i halsen , muskelsmerter , hoste og løbende eller tilstoppet næse . Derudover har du måske maveproblemer som kvalme , opkastning og diarré . Børn har en tendens til at have mave symptomer mere end voksne .

Hvordan influenza spredes

Den influenza er en smitsom sygdom . Smittede sprede virus til andre i et par forskellige måder. De kan sprede det gennem berøring , forbi det til andre , når rystende hænder eller kysse , for eksempel . Folk kan også overføre virus ved hoste eller nysen . Desuden, hvis en smittet person forlader virus bag på en overflade , siger ved at røre et dørhåndtag eller kuglepen , andre at berøre overfladen senere kan afhente virus . Når den inficerede person rører ved hans mund eller næse , kan virus komme ind hans krop og inficere ham .

Tid en Flu Lidende smitter

En person kan begynde at smitte andre en dag før de første influenzasymptomer selv ramt . Det betyder, at der i influenzasæsonen , du nødt til at praktisere god hygiejne , såsom hyppig og grundig håndvask for at undgå at smitte andre, selv hvis du føler dig godt . Når du er syg , kan du smitte andre i op til fem dage.

forhindre spredning af sæsonbestemt influenza

Under influenzasæsonen , træffe foranstaltninger til at undgå ordregivende influenza begrænser også hvor meget det spreder . Først , tage vare på dig selv , så din krop er i en god position til at bekæmpe virus . Du skal også forsøge at holde sig væk fra andre, der er syge . Tæt kontakt kun gør det lettere for virus til at flytte fra person til person . Hvis du er den syge en , så prøv at undgå andre . Det betyder, opholder sig hjemme , når du er syg . Syge eller ej, praksis vaske dine hænder ofte og undgå at røre din næse , mund og øjne . Hvis du har influenza , dække din mund og næse når nysen eller hosten . Endelig er influenzavacciner tilbydes hvert år for at forhindre sæsonbestemt influenza .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.