brug af kaliumnitrat

Kaliumnitrat , almindeligvis kendt som niter eller salpeter , er en kemisk forbindelse, der er angivet kemisk ved formlen KNO3 . Kaliumnitrat er et af de naturligt forekommende kilder til kvælstof , ofte er til stede i jord og klipper i lande som Indien , Spanien , Egypten og Italien . Det er en krystallinsk og farveløs forbindelse, der er blevet anvendt til forskellige formål, siden oldtiden , især i fremstilling af sprængstoffer og gødningsstoffer

udnyttelse af disse som en bestanddel af Gødning


Den mest betydelige og omfattende brug af kaliumnitrat over hele verden er som en komponent af gødning . Kalium , kvælstof og fosfor er de makro næringsstoffer ( næringsstoffer, der kræves i store mængder ) til brug plantearter for deres normale vækst , og kaliumnitrat giver rigelig mængder af disse næringsstoffer .

levnedsmidler


Et andet fælles brug af kaliumnitrat er et konserveringsmiddel til fødevarer . Siden middelalderen kaliumnitrat blev anvendt som en konservering af fødevarer , især kød -produkter . Men som et resultat af den inkonsekvente resultater , var brugen af den sammensatte afbrydes , og efterfølgende blev det erstattet af en mere effektiv og bedre nitrat forbindelser såsom nitrit og natriumnitrat blandt andre . Men trods dette, er KNO3 stadig anvendes i mange fødevarer -relaterede processer såsom hærdning kødprodukter, og i produktionen af saltlage , udnyttede i at gøre sprængt oksekød .

Brug af kaliumnitrat i fremstilling af sprængstoffer


Kaliumnitrat er almindeligt anvendes til fremstilling af sprængstoffer i hele verden . KNO3 er et af de vigtigste bestanddele af krudt . Krudt er en sort-farvet stof , som dannes , når 75 til 80 % af kaliumnitrat reagerer med 10 % af svovl og omkring 10 til 15% af trækul . Krudt er brugt i produktionen af forskellige sprængstoffer som granater , bomber og fyrværkeri .

Kaliumnitrat er også almindeligt brugt som en amatør fast-raket drivstof , der bruger ovennævnte eksplosive og brændbare egenskaber af forbindelsen .

produktion af cigaretter


Kaliumnitrat er ofte anvendes under produktionen og fremstilling af cigaretter over hele kloden , da det i høj grad hjælper med at gøre tobakken brænder jævnt .

Andre anvendelser

Kaliumnitrat bruges også som en flux agent i metal samt i fremstillingssektoren af glasprodukter , og i metallurgiske reaktioner .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.