er airbags i biler godt eller skidt ?

Siden 1998 har den føderale regering krævet, at nye biler være udstyret med dobbelt airbags til front-sæde passagerer . Mens airbags er blevet krediteret for at redde tusindvis af menneskeliv siden 1990'erne har de også været ansvarlig for en række dødsfald , især børn . Airbags kan give vigtig beskyttelse , men de bør ikke bruges som erstatning for sikkerhedsseler og korrekt fastholdelsesanordninger til børn

Du skal bruge: .
solskinsdag
. varmt vand .
mild sæbe .

historie Airbags


Den første patenter relateret til airbag -teknologi blev indgivet i 1953 . I det år , får amerikansk John W. Hetrick et patent for, hvad han kaldte et "sikkerhedsnet pude samling for biler . " I samme år , også tysk opfinder Walter Linderer modtaget et patent på en " hoppeborg pude " til at beskytte føreren i ulykker .

Airbags blev først installeret i 1973 Oldsmobile Toronado . I det følgende år , der blev indført Buick , Cadillac og Oldsmobile airbags på en række af deres fulde størrelse biler .
Airbags begyndte at dukke op i Ford og Chrysler biler i 1980'erne og 1990'erne de var blevet en meget kapret sikkerhedsfunktion for mange biler . Siden slutningen af 1990'erne , har alle nye biler i USA airbags for forsædepassagerer .

Hvordan Airbags Arbejde


Airbags er designet til at beskytte passagererne ved en ulykke ved at afbøde dem fra smækkende ind foran instrumentbrættet eller døre som de er kastet rundt i bilen . I mange ulykker i biler uden airbags , passagererne såret eller dræbt , når de er knust mod hårde overflader eller spiddet af skarpe , spidse glasskår . Airbags kan forebygge mange af disse skader , samt mindske muligheden for brækkede knogler og piskesmæld .

liv reddet af Airbags


The National Highway Traffic Safety Administration ( NHTSA ) vurderede, at , som i begyndelsen af 202C mere end 28. 000 menneskeliv blev reddet på grund af frontal airbags i biler . Langt de fleste , eller 82 procent , var drivere . Resten var forsædepassager. Af dem, hvis liv blev reddet , var 60 procent ikke bruger sikkerhedssele .

NTHSA skønnede også, at ved hjælp af en sikkerhedssele sammen med frontal airbags reducerer risikoen for dødsfald i en head-on crash med 61 procent , sammenlignet med en 50- procent reduktion i antallet af trafikdræbte med sikkerhedsseler alene . Sideairbags , der omfatter hoved reducerede risikoen for dødsfald med 37 procent i førersiden nedbrud . Risikoen for passagerer i SUV'er blev reduceret med 52 procent i hoved-beskyttelse sideairbags .

Airbag Dræbte


Som marts 202C NHTSA anslås, at siden 1990 , var mere end 290 dødsfald som følge af indsættelsen af frontal airbags under lav hastighed krak . Mere end 90 procent af disse dødsfald var spædbørn eller børn , hvoraf mange var ikke bruger sikkerhedssele eller nogen form for sikkerhed tilbageholdenhed. Under sådanne nedbrud , var chauffører og passagerer , som ikke var iført sikkerhedssele kastet ind i det airbags , som også udøvede deres egen kraft, så de oppustede .

Overvejelser

Konstruktionen af airbags er blevet ændret betydeligt siden 1998 . Frontal airbags i nyere biler nu indsætte med mindre kraft end ældre modeller , hvilket reducerer risikoen for skader i lav hastighed krak . Derudover har retningslinjer er udviklet som anbefaler, at børn bør placeres på bagsædet hvis det er muligt , og små børn og spædbørn bør fastholdes i booster sæder . Også , iført sikkerhedssele øger effektiviteten af airbags i tilfælde af en kollision , og også mindsker risikoen for at passagerer kastet mod en airbag , som det pustes .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.