omvendt osmose forklarede

Hvad er omvendt osmose ?


Omvendt osmose er en proces, hvor rent vand og forurenet vand er adskilt ved hjælp af en semipermeabel membran . Denne proces er en vigtig metode , der anvendes i vand renseanlæg . Det er en effektiv metode til fjernelse af vand urenheder , herunder chlorerede pesticider , uklarhed, opløst faste stoffer, giftige tungmetaller som bly og radium og mange andre urenheder . Omvendt osmose bruges i mange applikationer, herunder spildevandsrensning , dialyse , ahornsirup produktion , reef akvariet holder , brintproduktion og bilvask . Det er også udbredt i fødevareindustrien samt i vinindustrien .

The Water Purification Process


Vandrensningstjenester processer , der bruger omvendt osmose gennemgå flere trin for at adskille urenheder fra rent vand . Den første drejede skridt er pre-filtrering proces , hvor de største partiklerne er fjernet . Normalt , en carbon eller aktivt kul-baseret filter anvendes til at undersøge partikler . Det vand, rester fra dette første skridt så passerer gennem en semipermeabel eller ekstremt tynde hinde , som normalt har en tæt barriere i polymer matrix. Dette design er specielt formuleret til kun at tillade flydende molekyler til at passere gennem yderligere filtrering urenheder , som måske ikke har været udryddet i før-filtrering proces . Trykket er anvendt til at sikre, at den rensede vand passerer gennem membranen til den anden side . Renset vand er derefter placeret i en holdingtank og opbevares d¨¦r i drikkevand .

Sådan omvendt osmose Works


Omvendt osmose er bogstavelig talt fuldstændig modsatte af osmose , et naturfænomen , der er den bevægelse af vand fra et område med højere koncentration til et område med lavere koncentration . Mens osmose forekommer naturligt , er omvendt osmose induceres gennem anvendelse af pres . Processen følger den videnskabelige begreb, når to vandige opløsninger , der kommer fra forskellige niveauer af koncentration er delt af en semipermeabel membran , flydende flyder gennem membranen mod den retning, har en højere koncentration på grund af osmotisk tryk . For at overvinde det osmotiske tryk og til effektivt at vende strømmen af vand , skal nok pres anvendes . Dette er, hvordan omvendt osmose virker . Omvendt osmose skubber vandmolekylerne mod den anden side af membranen.

Betydningen af Membrane i omvendt osmose


Membranen er et vigtigt materiale i processen af omvendt osmose . Uden den kan omvendt osmose ikke ske . Membranen er det vigtigste materiale , der er ansvarlig for færdiggørelsen af processen omvendt osmose , der adskiller urenheder fra rent vand . Membranen filtre og fjerner bakterier , vira , salte , skadelige kemikalier , opløst tørstof og alle de andre urenheder og forurenende stoffer i vandet . Membraner , der anvendes i kommercielle omvendt osmose er som regel lavet af celluloseacetat , polyamid og polysulfonate . Skind af disse membraner tjene som aktive barrierer for urenheder , mens på samme tid tillader rent vand at passere .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.