virkningerne af rygning på vejrtrækning

Rygning påvirker mange forskellige systemer i kroppen . Antallet af kemikalier og gasser fremstillet af inhalere tobaksrøg kan påvirke blod elementer , neurotransmittere og celle generation . Måske en af de mest almindeligt studerede virkninger af rygning som den vedrører kroppens funktioner , er virkningerne af rygning på vejrtrækning . Dette vil sandsynligvis være en mere forståelig bivirkning af rygning , da den fokuserer på en umiddelbart indlysende funktion, som er involveret i den handling af rygning

Respiratory Elements påvirket af rygning


Ifølge Center for Unge Piger 's Sundhed på Children 's Hospital Boston , lungerne får den hovedparten af inhaleret røg . De luftsække i lungerne , der er ansvarlige for at overføre iltoptagelse i blodet , kaldet alveolerne , er alvorligt berørt af røgen . De kan endda blive permanent beskadiget af ekstrem eller lang sigt rygning , bliver i stand til at behandle ilt . Det cilia i lungerne , som er små , hår-lignende elementer , der fungerer som filtre ved at feje forurenende stoffer ud af lungerne , bliver handicappet af ophobning af tjære og andre elementer af røg .

Short-Term Effects


Ifølge American Cancer Society vil svækkede funktion af lungerne forårsage stakåndethed i første omgang. Dette resulterer i et fald i udbuddet af ilt , hvilket er en afgørende bestanddel af alle funktioner i kroppen . Dette fald vil få kroppen til at øge indsatsen for at opnå og bearbejde ilt . Resultatet er ofte en stigning i blodtrykket , som hjertet forsøg på at øge tilgængeligheden af ilt til de forskellige systemer i kroppen , som også kan resultere i hyperventilation og obstruktion af lungerne " blodgennemstrømningen .

Long-Term Effects


Regelmæssig rygning , selv inden for et par år , til stede kan starten af mere alvorlige vejrtrækningsproblemer . Ifølge den amerikanske Cancer Society , emfysem , som er en gradvis nedbrydning af alveolerne , er ofte en følge af rygning . Denne sygdom reducerer kapaciteten i lungerne til at tage i ilt . Kronisk bronkitis kan også være et resultat af langvarig rygning . Løbende indånding af tobaksrøg irriterer foring af lungerne , der producerer slim som en beskyttende foranstaltning . Slim bliver en hindring i lungerne , hvilket medfører yderligere svækkede vejrtrækningen .

Lung Cancer


Ifølge Melissa Conrad Stöppler , MD , som er et amerikansk board-certificeret Anatomisk patolog , incidensraten af lungekræft skyldes rygning anses for at være så meget som 90 procent . Der er en anslået 4. 000 kemiske forbindelser er forbundet med tobaksrøg , hvoraf mange har vist sig at være kræftfremkaldende i naturen . Af disse er de to kemiske forbindelser , der betragtes som den mest kræftfremkaldende nitrosaminer og polycykliske aromatiske kulbrinter . Den fortsatte brug af tobaksrøg øger skade, som disse kræftfremkaldende stoffer gøre for at cellestruktur , hvilket øger risikoen for lungekræft .

passiv rygning Virkninger på Vejrtrækning

Passive røg , også kendt som passiv rygning , har også vist sig at være skadeligt for åndedrættet . Indånding af passive røg kan forårsage mange af de samme bivirkninger , som findes hos rygere , som ramte lungekapacitet og hoste . Lang tids udsættelse for passiv røg er også menes at øge chancerne for lungekræft blandt ikke-rygere . Derudover er dem, der har astma væsentligt påvirket af virkningerne af at indånde passiv røg .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.