Fakta om den spanske syge

Den spanske influenza er en af flere typer af influenzavirus , som er smitsom sygdomme med symptomer , der spænder fra mild til svær og kan medføre døden . Den spanske syge er en killer virus . I 1918 , dræbte det mellem 20 millioner og 40 millioner mennesker , herunder , er det tænkt , omkring 40 procent af amerikanske Verdenskrig soldater , ifølge National Institute of Allergy og infektionssygdomme. Andre skøn sted at antallet af dødsfald i 4 til 10000000 række

ramte områder


i 1918 spanske syge var en pandemi-. global udbrud --- at det ikke kun hærgede Europa og Nordamerika , men også fundet vej til afsides steder som isolerede øer i Stillehavet . Omkring 500 millioner mennesker blev smittet . Mellem 25 og 30 procent af mennesker over hele verden lider af akut sygdom . Af de smittede , døde mere end 2,5 procent . Dødelighed under influenzaepidemier er normalt 0,1 procent. Den virus ser ud til at have sin oprindelse i USA , men sagerne dukkede op så hurtigt i Europa og Asien , så godt, at den geografiske oprindelse af den spanske syge ikke er en absolut sikkerhed .

Når den spanske syge Struck


Den første bølge af den spanske syge synes at være begyndt i marts 1918 og slog mennesker i hele Nordamerika , Europa og Asien . Den anden bølge skyllede gennem verden i løbet af månederne september til november i 1918 , og denne anden bølge af virus var langt mere ondartet . I begyndelsen af 1919 , slog tredjedel dødbringende bølge mange steder . Evne til spanske syge til at strejke igen og igen i løbet af et år er usædvanligt

Strain


Der er tre typer af influenzavirus . A , B og C. Type A er den mest farlige , og det i denne kategori , at de spanske Flu tilhører . Type A -vira yderligere er opdelt i undergrupper efter de overfladeproteiner HA og NA . Den spanske influenza er en H1N1 subtype . Genomet fra 1918 spanske syge er relateret til aviær influenza -virus og er stamfader til menneskelige og klassisk svinepest H1N1 virus , ifølge forskningen ledes af Jeffery K. Taubenberger , en fastansat efterforsker med Laboratoriet for smitsomme sygdomme på National Institute of Allergy og infektionssygdomme. Således ser det ud til den spanske syge er en muteret fugleinfluenza , som sprang direkte til mennesker , som så smittede svin . Som et nyt menneske virus det mødte lidt modstand og spredes nemt fra person til person .

Usædvanlige funktioner


Grunden bag i 1918 influenza usædvanlige evne til at producere bølger af sygdom inden for et år er stadig ukendt . Virulensen af virus er også en usædvanlig funktion . I oktober 1918 døde næsten 11. 000 mennesker i Philadelphia alene . I seks måneder spanske Flu dræbt 675. 000 i USA Til sammenligning dødsfald som følge af sæsonbestemt influenza i USA , er omkring 36. 000 årligt . Den spanske influenza valgte usædvanlige ofre . Normalt , influenza virus er mere truende for de meget unge eller gamle . Denne influenza -stamme , var dog mest dødelige til raske voksne , der forårsager dødsfald fra influenza og lungebetændelse i disse alderen 15 til 34 til skyrocket til mere end tyve gange , hvad de var før 1918 .

Hvordan den spanske syge Dræbt

De fleste mennesker, der dør som følge af ordregivende virus faldt til bakteriel lungebetændelse i en alder, hvor antibiotika ikke var tilgængelige . Alligevel var der en anden gruppe af mennesker, der døde hurtigt , undertiden inden for få timer af de første symptomer , kvalt i blod og spyt fremstillet af pulmonal blødning eller ødem . Den virus gentages sig hurtigt i åndedrætsorganerne .

Flu hos svin

Svin ikke havde influenza- virus , før 1918. Det var i efteråret samme år , at influenza hos svin blev opdaget under den anden bølge af den spanske syge 's spredning i mennesker . Influenza fordelt over hele svinebesætninger i Midtvesten , hvor den første menneskelige tilfælde af den spanske syge menes at have udviklet . Svære tilfælde blev opdaget og senere i Europa og Kina , også . Det næste år i USA , den epizootiske-dyret epidemi-var lige så svær som året før . Influenza er genopstået i svinebesætninger hvert år siden da , også i Europa og Asien . Mens fugleinfluenzaen ikke almindeligt springe fra vilde fugle direkte til mennesker , dette er ikke tilfældet med svin . Da grise kan fange influenza fra både fugle og mennesker , kombineret influenzastammer som i 2009 H1N1 influenza er anledning til bekymring.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.