brug af rekombinant DNA

Rekombinant DNA , eller rDNA , er DNA, som er blevet kunstigt ændret i et laboratorium . Formålet med rekombinant DNA er at få en organisme til at udtrykke en egenskab , at det ikke har før tillæg af den nye DNA . Dette kan ske på flere måder , men typisk involverer splejsning en genetisk sekvens i en plasmid , som derefter absorberes af en bakterie . Brug af rekombinant DNA er blevet noget almindeligt i de seneste årtier

Insulin


Et brug af rekombinant DNA er den masseproduktion af human insulin ved mikroorganismer , der skal anvendes af diabetikere .

Afgrøder


En af de mest almindelige applikationer, er i landbruget . Afgrøder er ofte givet yderligere gener at gøre dem mere modstandsdygtige over for skadedyr eller lav vandindtagelse .

Environmental Cleanup


Rekombinant DNA er også blevet anvendt til årsagen af miljømæssige oprydning . Bakterier er blevet ændret til at kunne fordøje olieudslip .

Forskning


Anvendelsen af rekombinant DNA tillader også forskere til at skabe et stort antal identiske gener , som gør standardisering af resultaterne lettere opnåelige .

Controversy

Når først indført , det rDNA kontroverser centreret om den potentielle menneskelige og miljømæssige konsekvenser , der måtte opstå . Kontroversen har flyttet de seneste år til de juridiske og etiske grunde .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.