eksempel af energi flow

Energi er evnen til at gøre arbejdet . Energi kan omdannes fra en form til en anden , men det kan ikke oprettes eller destrueres . Under omdannelsen af en type energi til en anden , er en vis mængde energi frigives , normalt i form af varme . Der er forskellige former for energi som lys energi , varmeenergi og kemisk energi . I et økologisk system er der en kontinuerlig transformation af en form for energi ind i anden, og denne energi flow er afgørende for opretholdelsen af liv

Du skal bruge: .
Stun pistol .
Sikkerhedsnål armbånd .

Energy flow i økosystemer


Den energi flow i et økosystem kan følger sekvens af købet af energi , brug af energi og omdannelse af energi .

Acquisition af energi


I et økosystem , er den vigtigste energikilde søn I solen , er brint konstant omdannes til helium med udgivelsen af enorme mængde energi . Denne energi forlader solen og udskilles i outerspace i form af lys og andre stråler . Omkring 48 % af den samlede solens stråler når jordens overflade . Nogle af disse stråler er igen reflekteres tilbage i atmosfæren . Kun en meget lille mængde ( 0,1 %) af lysenergi absorberes af grønne anlæg udnyttes i dannelsen af fødevarer .

Anvendelse af energi


I respiration og forskellige andre metaboliske processer vis mængde af potentielle energi er frigivet . Primære forbrugere foder på producenter og derved få den potentielle energi af producenter . De sekundære forbrugerne lever af primære forbrugere , hvorfra de får deres potentielle energi . Denne energi er overført til den tertiære forbrugere.

Overdragelse af energi


I et økosystem , producenterne ( grønne planter ) omdanne lysenergi til den potentielle kemiske energi af fødevarer . I løbet af denne transformation en vis mængde energi frigives som varme energi . Overførslen af fødevarer energi fra producent til forskellige typer forbrugere er kendt som fødekæden . Overførslen af energi er vist nedenfor .

Solar ' grøn plante ' Græshoppen ' Tudse ' Snake ( tertiære forbruger ) ' Vulture (endelig forbruger )

Konklusion

Den solenergi fanget af autotrofe kan ikke returneres til sol systemet igen og ligeledes den energi af den primære forbrugere, kan ikke gå tilbage til autotrofe og fra sekundære forbrugerne til primære forbrugere og så videre . Med andre ord er energi flow ensrettet .

Energy kan flyde fra den ene tropic niveau til det andet niveau , men kan ikke vende tilbage . Under energi flow er der en nedbrydning af energi fra en tropisk niveau til det næste , som i hvert tropiske niveau en del af energien går tabt som varme under stofskiftet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.