anvendelser for CO2-gas

Kuldioxid eller CO2 , er en kemisk forbindelse af to iltatomer , der har en kovalent binding med en enkelt kulstofatom . Som en gas , er CO2 farveløs og lugtfri og skadelige for menneskers sundhed i koncentrationer højere end 5. 000 ppm . Den første person til at opdage CO2 i form af gas var flamsk kemiker Jan Baptist van Helmond i det 17. århundrede , og egenskaberne af CO2 blev yderligere undersøgt af Scottish læge Joseph Black i det 18. århundrede . Dag CO2-gas har mange industrielle anvendelser , og det kan findes i mange dagligdags produkter.

Svejsning


CO2 -gas , der anvendes som et skjold gas svejsning for at forhindre svejse pøl reagerer med ilt , når det kommer i kontakt med luften .

Olie Discovery


CO2 -gas , der anvendes i oliekilder at øge olie opdagelse og fastholde trykket i formationen. CO2-gassen opløses delvist i olien og reducerer dets hastighed gør olien flyde lettere fra grundfjeldet og dermed øge mængden af olie , der udvindes .

Drikkevarer


CO2-gassen bliver brugt til at karbonat læskedrikke , sodavand , øl og vin . Før kunstige kulsyre , var øl og vin kulsyreholdige gennem naturlig gæring , men det er mere bekvemt at bruge CO2 gas i stedet for.

Foods


CO2-gassen bruges til at forebygge svampe- og bakterievækst i fødevarer .

Aerosol Produkter

CO2 -gas , der anvendes som drivmiddel i spraydåser i stedet for andre gasser , der er mere skadelige for miljøet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.