livscyklus Trematoda

Der er omkring 9. 000 trematode arter-også kendt som flukes-som er blevet beskrevet . Alle er parasitære . Pattedyr er vært for de voksne af de fleste arter . De er medlemmer af de videnskabelige phylum Platyhelminthes , som omfatter forskellige typer af fladorme .

trematoder har komplekse livscyklus . Larverne fase af trematode fungerer som en parasit på forskellige arter, som den voksne trematode vil bruge som vært . Blandt de mest anerkendte trematoder er leveren Fluke og blodet fluke , som begge er parasitter på mennesker .

Æg


Den voksne lykketræf , der bor i organet for en pattedyr bestemt til dets art , vil frigive umodne æg , som er gået fra kroppen i afføringen . Æggene udvikle sig i vand , og hver æg frigiver en larve , der opsøger en snegl som mellemprodukt vært . Snarere end at leve i et organ . blodet fluke bor i blodkarrene af sin vært Æg er gået ind i blodkarrene , indtil de finder deres vej til værtens væv og er gået fra kroppen i urin eller afføring . Kvinde flukes kan frigøres op til 300 æg om dagen , afhængig af art.

Larver


Inden sneglen , vil fluke gå igennem flere faser af udviklingen , herunder sporocyst scenen . I denne fase begynder cellerne at dele til at producere yderligere sporocysts , der vil udvikle sig til larver . Til sidst vil snyltende larver kommer ud af sneglen og vil vedlægge sig i en cyste på en overflade i vandet. Det blod lykketræf ikke går gennem denne del af cyklussen .

Infektion


Et pattedyr vil spise vegetationen , herunder cyste . Efter indtagelse , vil larverne forlader cyste og vandrer gennem tarmvæggen til orglet , hvor dens specifikke arter liv. Udvikling vil fortsætte til den voksne stadium i orglet . Fra indtagelse til udløb tager normalt 3 til 4 måneder . Igen , det er undtagelsen, blodet fluke . Blod flukes udspringer fra sneglen og opsøger deres primære vært , trænge ind i huden og finde deres vej til blodbanen .

Voksen


Den voksne Fluke vil være flad og blade-formet med en unsegmented krop . Det vil bo i organet for den pattedyr , der er specifik for dens arter . Blod flukes lever i venerne , der er knyttet sig til blodkarvæggene .

Reproduktion

De fleste trematode arter er tvekønnede , dvs begge køn er indeholdt i en enkelt Fluke og den enkelte udfører selvbestøvning . En undtagelse er blodet fluke . I denne art , lægger det mandlige og kvindelige permanent og kammerat for livet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.