naegleria fowleri livscyklus

I løbet af to af sine tre livsstadier , den akvatiske amøbe Naegleria fowleri kan parasitize mennesker , der forårsager en fatal , meningitis-lignende inflammation . Den amøbe ind i kroppen gennem næseslimhinden og langs olfaktoriske ( lugt ) nerver til hjernen . Symptomer forekommer 3 til 10 dage senere . Diagnosen er stillet ved obduktion . Vand -test kræver uge til kultur den amøbe , men rutine vandprøver viser, at Naegleria fowleri er almindelig i varme floder og søer . For årene 1998 til 2007, var 33 infektioner diagnosticeret i USA .

trofozoit


Den trofozoit livsfase er en slug-formet amøbe , aktivt mobil med brede , afrundede pseudopodier . N. fowleri foder i denne fase og vil forbruge hjernevævet i en menneskelig vært . Trofozoitter kan overleve i cerebrospinalvæsken ( CSF ) , samt hjerne og olfaktoriske nerver . Trofozoit indeholder vacuoles ( væskefyldte blærer ) i cellen plasm og har alle de sub-cellulære organeller typisk for eukaryoter ( celler med en kerne ) . Elektron micrographs afslører kop-lignende udvidelser af cellens overflade, der benyttes til fodring af bakterier . Som cellen bevæger sig, er den bageste ende klæbrige og kan have afsluttende filamenter .

Reproduktion


I trofozoit scenen , N. fowleri reproducerer ved ukønnet celledeling . I alle faser , har denne amøbe en særskilt celle kerne , med en stor tæt nucleolus , der indeholder genetisk materiale . Under nukleare division forbliver kernemembranen intakt , mens nucleolus inddeler at danne polar organer til datteren celler .

Flagellaten


I ferskvand mellem 80,6 til 98,6 grader Fahrenheit (27 til 37 grader celsius ) i trofozoit kan vokse to flageller inden for 1 til 20 timer . Flageller er en central glødetråd med en cytoplasma belægning . Omrystning af vækstmediet og alder af cellen påvirker også enflagellation . Når du er færdig , fortsætter de flageller til så mange som 24 timer , så cellen til at svømme . Svømning giver en bredere spredning af organismen i ferskvand eller cerebrospinalvæske . Den flagellat stadium ikke foder . Det har en stor " kontraktile vacuole " ( klemme SAC ) , der kan fjerne væske fra cellen . I laboratoriet , forsvinder flageller når amøben er placeret i destilleret vand .

Cyst


Den cyste ( beskyttet ) etape af N. fowleri livscyklus er en tid med omstrukturering . Formen på organismen bliver sfærisk og cellevæggen tykkere , men bibeholder en eller to minutter porer . Inde i cellevæggen , ligner amøbe en mindre version af trofozoit scenen , med en defineret kerne . Cyster form i vand , jord og kultur medier, men ikke i humant væv . I tørre forhold , kan cyster overleve i cirka 5 minutter, så infektion hos mennesker fra en luftbåren cyste er usandsynlig .

Eksponering

Naeglaria fowleri kan overleve i ethvert varmt ferskvand , der ikke er chlorerede . Det er ikke fundet i havet vand . Af de registrerede dødsfald i USA , var en Arizona barn udsættes i et varmt karbad , og en anden blev udsat for i en swimmingpool fyldt fra et boligområde dyb brønd . Lignende pool engagementer fandt sted i Australien . En Georgien barn var udsat for , mens du spiller i en lille varm strøm . N. fowleri har fundet på varme kilder , i spildevandsslam , HVAC kondenserende enheder og i en Illinois sø termisk forurenet fra kølevand af et atomkraftværk .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.