sande fakta om rygning

Du ved , at rygning påvirker dit helbred , men du kan have specifikke spørgsmål eller bekymringer om rygning . Du kan spekulerer på, hvad cigaretrøg faktisk indeholder , der gør det så farligt , og netop hvor farligt det er for børn at blive udsat for cigaretrøg .

Du kan også vide, om det påvirker mænd og kvinder forskelligt . , og i bekræftende fald , på hvilken måde

funktioner


Cigaretter indeholder kemikalier , som er optaget i kroppen gennem mainstream røg, som er røg du tager ind, når du inhalerer cigaret . De indeholder også kemikalier, der frigives i røgen , du ånder ud . Når folk omkring dig kommer i kontakt med passiv rygning , er de få det samme kemikalier du er .

Fyrre-tre af de kemikalier, der findes i cigaretrøg er kendt for at være kræftfremkaldende --- stoffer, der forårsager kræft . Disse omfatter , men er ikke begrænset til dimethylnitrosamine , ethylmethylnitrosamine , nitrosopyrrolidine , hydrazin , vinylklorid , urethan og formaldehyd .

Cigaretrøg indeholder også nitrogenoxid og kulilte . Begge disse er skadelige gasser . Desuden er cyanid , benzen , methanol , eller træ alkohol og ammoniak , samt andre skadelige kemikalier , som også findes i cigaretrøg .

Effects


Rygning cigaretter forårsager en sænkning af dit HDL , eller gode kolesterol , niveauer . Dette kan forekomme i teenage rygere såvel som voksne rygere .

ryger ikke forårsage højt blodtryk , men det midlertidigt hæver dit blodtryk . Dette medfører skader på lang sigt , såsom hærdning af skibene .

Diabetikere , der ryger kan have problemer med at styre deres tilstand . Hertil kommer , rygning øger komplikationer , der kan opstå som følge af at have diabetes , herunder nyresygdom , blindhed og højt blodtryk .

fare for børn


Kvinder , der ryger under graviditeten øger risikoen for deres børn dør , mens du stadig i barndom . Rygning under graviditeten øger også risikoen for vuggedød . Der er en stærk sammenhæng mellem vuggedød og rygning .

Virkningerne af cigaretrøg på børns lunger kan begynde , når barnet er kun to til ti uger gamle.

Cigaretrygning selv påvirker et barns tænder . Børn , der udsættes for passiv rygning på regelmæssig basis stå en øget risiko for at udvikle hulrum .

hvordan det påvirker kvinders


Rygning påvirker en kvindes evne til at foretage ny knogle . Dette placerer kvinder, der ryger på et højere risiko for knogledensitet tab og osteoporose . Kvinder, der er menopausalt eller som har passeret overgangsalderen, og der ryger, er i større fare for at lide hoftefrakturer , en risiko for , at stiger med alderen , hvis kvinderne fortsætter med at ryge .

hvordan det påvirker mænd

En mand , der ryger 18 eller flere cigaretter om dagen i omkring to år kan se en markant nedgang i hans evne til at få børn . Desuden sænker rygning en mands lyst til sex , gør ham lyst køn sjældnere

Mænd , der lider af slidgigt i knæet opleve endnu større tab af brusk og har mere alvorlige smerter i knæet end mænd, der ikke røg .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.