sociale faktorer relateret til stofmisbrug

Nogle af de største risici for at blive en stofmisbruger kommer fra de sociale faktorer, en person udsættes for . Sociale faktorer kommer fra miljøet personen bor i , da dette former sit syn på livet

Betydning


Sociale faktorer kan i høj grad føje en persons muligheder for stofmisbrug . Jo flere af disse faktorer en person udsættes for , jo større er risikoen . Sociale faktorer er mere potent for en person , der har en biologisk disposition for misbrug .

Typer


Der findes flere typer af sociale faktorer , der påvirker stofmisbrug : individ, familie , peer , skole og samfund . Derfor eksempler på disse omfatter aggressiv adfærd , manglende tilsyn , peer stofmisbrug , tilgængelighed af narkotika på skolen og dårlige økonomiske vilkår .

Effects


Hver social faktor vil påvirke hver person forskelligt . Nogle vil måske være mere skadelig på bestemte udviklingstrin , såsom udsættelse for jævnaldrende , der misbruger stoffer i ungdomsårene .

Time Frame


Udsættelse for sociale faktorer kan føre til en større risiko for stofmisbrug på noget tidspunkt i et menneskes liv . Men eksponering i store omvæltninger i tilværelsen er særlig påvirkelig såsom stofmisbrug er ofte på grund af mangel på klare kompetencer.

Teorier /Spekulation

Flere teorier har været foreslået for, hvorfor folk begynder at misbruge narkotika . En af de vigtigste teori er misbruger stoffer kan føre til socialt samvær med andre, der bruger narkotika . Disse mennesker kan bruge forskellige stoffer , udsætte misbrugeren til større pres for at prøve nye stoffer .

Forebyggelse /Solution

Identifikation af sociale faktorer i forbindelse med stofmisbrug kan drastisk mindske risikoen for disse faktorer på en person tilbøjelige til at misbruge stoffer . Indkredsning specifikke faktorer kan hjælpe en person bliver klar over de potentielle virkninger , de kan have på ham og tage skridt til at reducere eksponeringen.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.