virkningerne af peber spray

Peberspray ses som en nonlethal middel til at standse forbrydere . Begge retshåndhævelsespersonale og selvforsvar går deler denne opfattelse . Men der er nogen debat i løbet af de opfattede uskadelighed peberspray . Mens National Institute of Justice insisterer på, at der ikke er nogen varig skadelige virkninger , en rapport offentliggjort i North Carolina Medical Journal hævder , at det modsatte er tilfældet

Fakta


Det aktive indholdsstof i peberspray er et stof kaldet oleoresiner peberfrugt , eller OC . Peppers i Capsicum familie er de eneste, der kan producere dette stof . Dens øvrige mest almindelige anvendelse er som et krydderi , selv om det undertiden bruges i formuleringer af visse lægemidler, bedøvelse cremer .

Historie


kinesiske og japanske krigere lærte at udnytte styrken af OC som et værdifuldt redskab i kamp . Den kinesiske ville skabe en brændende peber røg ved stegning chilier i olie , hvilket partikler til at indtaste luften og irritere deres fjender . Den japanske lavet peber ekstrakt bomber fra rispapir , at de kunne derefter lob på deres fjender at blinde dem . Begge bruger svarer til nutidens brug af peberspray .

Effects


OC har vist sig at forårsage en bred vifte af skadelige virkninger i både mennesker og dyr . Akut respirationsbesvær , hudirritation ( herunder blære ) og maveproblemer er blot nogle af de problemer OC årsager .

nogle positive effekter er blevet observeret så godt. En rapport fra 1999 i North Carolina Medical Journal konstaterede , at OC forhindret blodpropper i både mus og thailandske folk , som spiser en masse chili som en del af deres kost . Denne betænkning også spekuleret på, at dette kunne forklare den relativt lave forekomst af arteriel blokering i thailandske folk .

argumentet


I 2001 , National Institute of Justice udført forskning i det kontroversielle spørgsmål om , hvorvidt OC er mere skadelig end annonceret . Instituttet fandt ingen tydelige tegn på , at luftvejsproblemer , taktil eller mave angst var overdrevent skadelige for mennesker.

En tidligere undersøgelse foretaget af FBI i 1989 også fundet ind for OC som en nonlethal måde at afskrække kriminelle . Men foretog FBI en intern undersøgelse i 1995 , der findes en betydelig interessekonflikt i 1989 studiet : en af de forskere der foretager undersøgelsen havde taget en bestikkelse på $ 57,500 fra producenten af et mærke af peberspray . Retsforfølgning var forfulgt , og undersøgelsen blev miskrediteret .

Det argument imod

1999- rapport fra North Carolina Medical Journal citerer peberspray 's involvering i 70 dødsfald blandt mennesker i kriminelle tilbageholdelse. I de fleste af disse tilfælde , mens peberspray ikke var fast besluttet på at blive den endelige dødsårsag , blev det besluttet at have været en medvirkende faktor .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.