historien om polio vaccine

Polio epidemier har lammet og dræbte --- hovedsageligt børn --- siden før historien . I værste fald --- paralytisk polio --- virus ind i det centrale nervesystem og kan føre til lammelse og alvorlige vejrtrækningsproblemer . Før Jonas Salk udviklet en succesfuld vaccine , omkring 25. 000 børn i USA udviklet paralytisk polio hvert år

Pre-Vaccine


Michael Underwood , en britisk læge , skrev den første kliniske beskrivelse af polio i 1789 . I 1840 Jacob von Heine skrev en artikel , der beskrev sygdommen og bemærkede , at det syntes at inddrage rygmarven . I Vermont , forårsagede 132 tilfælde af polio i 1894 den første epidemi af sygdommen i USA . I 1908 identificerede to østrigske læger på polio virus . I 1916 skete endnu et stort udbrud i USA . Isolation og karantæne var de eneste måder folkesundheden embedsmænd havde til at reagere på virus .

Udvikling


Arbejdet med at udvikle en vaccine mod polio virus havde to læger , Maurice Brodie og John Kollmer , væddeløb mod hinanden for at være de første til at indføre den . Fra 1935 forsøg med vacciner forårsagede nogle tilfælde af polio , hvoraf nogle viste sig at være fatal . I 1835 etablerede præsident Franklin Roosevelt , en overlevende af polio , National Foundation for børnelammelse og i 1938 , opfandt Eddie Canter udtrykket March of Dimes for at tilskynde amerikanerne til at støtte fonden .

Behandling


En behandling for polio blev udviklet af søster Elizabeth Kenny i Australien . Den procedure , der er involveret hot- pakning og strække benene hærget af sygdommen . I 1942 åbnede den første søster Kenny Institut og Kenny 's behandling protokol blev standarden for polio . På trods af den behandling protokollen , var infektion stadig voldsom og omfattende epidemier fortsat forekomme .

Jonas Salk


Jonas Salk accepteret en stilling ved medicinsk laboratorium grundlagt af Sarah Mellon Videnskabelige Foundation i 1947 og året efter det laboratorium blev tildelt et tilskud til en polio virus skrive projekt . Salk brugte vævskultur til at dyrke og arbejde med virus . Af 1952 , havde en version af Salk 's vaccine , ved hjælp af en dræbt polio virus , dokumenteret succes i små forsøg . Men i 1953 var der 35. 000 nye tilfælde af polio i USA .

Succes

I 1954 blev Salk 's vacciner afprøves i massive forsøg sponsoreret af National Foundation for børnelammelse . Mere end 1,8 millioner børn --- kaldet Polio Pionerer --- tog vaccinen , tog et placebo eller tog ingen af delene. Succes af forsøgene blev annonceret i en pressekonference i 1955 og 1957, efter masse immunisering begyndte USA har kun 5. 600 nye sager . I 1962 kom Sabin oral vaccine i brug , og som 1964, var der kun 121 nye tilfælde af polio rapporteret i USA. I 1979 indtraf det sidste tilfælde af indenlandsk polio i USA . Siden da har alle tilfælde været vaccine-relaterede eller er blevet bragt ind fra et andet amt . Worldwide , der er seks lande, hvor polio stadig inficere mennesker . I 2005 var der 105 tilfælde i Nigeria og Sudan .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.