hydrogensulfid oplysninger

Hydrogensulfid er en farveløs , giftig og brændbar gas . Det har en karakteristisk offensiv stank meget gerne , at af rådne æg . Det er en meget giftig gas , der kan forårsage død, hvis en del af gassen er til stede i 1000 dele af luft . Hydrogensulfid er ofte dannet af den bakterielle nedbrydning af organisk stof og menneskers og animalsk affald i mangel af ilt . Det findes naturligt i naturgas , råolie , varme kilder og vulkanske gasser og nogle godt farvande

Du skal bruge: .
Arsen testkit .
Vand-filtrering system .

Forberedelse


Hydrogensulfid gas er generelt udarbejdet på laboratorieskala ved behandling med fortyndet saltsyre eller svovlsyre på jernholdigt sulfid løsning i en Kipp 's apparat . Gassen er vasket med vand og indsamlet over varmt vand . Det er snarere urent forurenet med brint .

Ren gas , fri brint kan fås ved virkningen af varm koncentreret saltsyre på antimon sulfid -opløsning ( dvs. stibnite ) . Ligeledes kan den reneste gas udarbejdes syntetisk ved at bestå af en blanding af svovl dampe og hydrogen, i løbet fintmalet nikkel ved 450 grader C. Hydrogensulfid er bedst renses ved køling med kuldioxid i fast form , når det flydende og derefter destillere væsken .

Fysiske egenskaber


Hydrogensulfid er næppe opløseligt i vand , men meget opløselig i carbondisulfid . Der er en lighed mellem de strukturer i vand og hydrogensulfid . Men det elektronegativitet af hydrogensulfid er mindre end ilt og derfor er det ikke polar så meget som vand . Også den smelte-og kogepunkt af hydrogensulfid er meget lavere i forhold til vand på grund af den svage intermolekylære kræfter , som findes i hydrogensulfid .

Kemiske egenskaber


I vandig opløsning , hydrogensulfid danner en meget svag dibasisk syre kaldes hydrosulfuric syre . Som er en svag syre , hydrogensulfid reagerer med alkali hydroxid løsninger til at danne sulfider og hydrosulphides . Det er en brændbar gas-i et overskud af luft , det forbrænder for at danne svovldioxid og vand . Hvis der er nok ilt ikke er til stede , det brænder for at danne svovl og vand . Hydrogensulfid er en god reduktionsmiddel på grund af den lethed , hvormed det nedbrydes til brint og svovl . Det er oxideret svovl , sulfurous eller svovlsyre under reduktion processen .

Analytisk Aspekter


Hydrogensulfid påvises ved sin karakteristiske lugt , ved sin indsats på blyacetatpapir der bliver sort og i basisk opløsning , eller ved sin indsats om natriumnitroprussid løsning , der bliver violet . I vandig opløsning , er hydrogensulfid estimeres ved titrering med en standard jodopløsning.

Bruger

Hydrogensulfid er den vigtigste ingrediens i produktionen af svovl , hvilket er en kommerciel vigtigt element . Hydrogensulfid er blevet bruger i kvalitativ analyse af metalioner i mere end et århundrede .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.