mærket dele af paramecium

Paramecia er encellede organismer normalt mindre end 0,25 mm ( 0,01 tommer ) i længden , som indeholder kerner og forskellige andre organeller . De tilhører den klasse ciliata af phylum protozoer. Kroppen er tøflen-formet , og er dækket af forskellige halvgennemsigtigt . Kroppen er noget cylindrisk . Forreste ende er slank og sløv , mens den bagre ende er tyk og pegede . En paramecium fordøjer vegetativt materiale bevæger sig gennem vandet ved hjælp af lokomotivet organer , kaldet cilier . Studere de fysiske strukturer paramecium er vigtigt, fordi arterne er blevet klassificeret afhængig af mikroskopisk morfologi i stedet for deres seksuelle kendetegn.

Cilia


Paramecia har fine protoplasmic cilia dækker kroppen og anbragt på bestemte langsgående rækker til brug . Minuscule cilier bruges i bevægelse såvel som under fodringen . Disse hår-lignende filamenter beat rytmisk til at fremdrive madrester i munden . De undertiden udviser karakteristiske bevægelse ved at ændre sin form langsomt ved bølger af sammentrækning .

Oral groove


Der er et klart fordøjelseskanalen og en cilierede peristomial mundtlig rille , der fører til cellen munden og celle spiserøret , samt en midlertidig anus . Den mundtlige rillen er placeret på Bugsiden og der er ingen klorofyl . holozoic type ernæring sker

kontraktile vacuole


Den udskillelsesvej Apparatet er mere kompliceret . Der er to store kontraktile vacuoles besætter på faste positioner , en i hver ende af kroppen. Hver vacuole er omgivet af seks til otte udstrålende vacuoles . De er ikke kun hjælpe i ekskretionsorganerne funktioner , men udvise vand ud af cellen for at opretholde saltkoncentrationen i en paramecium .

Ectoplasm


Under smidig krop membran , der ligger et tyndt og klart lag ectoplasm der omslutter den indre væske del af cytoplasma . Den ectoplasm indeholder granulat , mad vacuoles , og talrige spindel formet trichocysts til forsvar eller tilknytning til undergrunden . Trichocysts er udgivet af elektriske , kemiske eller mekaniske midler .

Nucleus

Der er to kerner af forskellig størrelse og funktioner . De mindre micronucleus er nyreformede , som sædvanligvis forbliver sovende og bliver aktiv under seksuel processer , mens den store kernen er rund og deltager i de daglige aktiviteter fra vækst til reproduktion . Begge typer af cellekerner indeholder gener , der bærer genetiske og arvelige information af paramecium . Uden mikrokerner organismen ikke kan reproducere så mikrokerner er nødvendig for at overleve . Den store kerne også butikker gener , men det er først og fremmest centrum for alle metaboliske aktiviteter i cellen.

halvgennemsigtigt

Kroppen overflade er dækket af hård halvgennemsigtigt og bjørne talrige åbninger til trichocysts .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.