hvorfor er embryonale stamceller vigtigt ?

Som lægevidenskaben har udviklet sig i løbet af de seneste årtier har de teknikker til behandling af sygdomme blevet mere og mere sofistikerede , og terapier og endda kure for betingelserne engang troede uhelbredelige ikke længere uden for realm af muligheden . Et af de mest lovende-samt de mest kontroversielle-nye behandlingsmetoder indebærer embryonale stamceller , og forskning på dette område viser betydelige løfte mod at bekæmpe nogle af de værste sygdomme , vi står overfor i dag

Du skal bruge:
. Arsen test kit .
Vand-filtrering system .

Historie


I 1964 , forskere studerer en særlig ondartet form for kræft opdagede , at en af grundene til at det var i stand til at sprede så hurtigt var på grund af såkaldt stamceller , celler, der kan dele sig og vokse i mange forskellige typer af den endelige form . Denne opdagelse førte til forskning i menneskelige forplantning , og det blev hurtigt opdaget, at den samme grundlæggende mekanisme fandt sted i de tidligste stadier af menneskets liv . Af 1980'erne , havde embryonale stamceller høstet fra mus , og i slutningen af 1990'erne teknikken udvidet til også at omfatte menneskelige forsøg .

Embryonale Stamceller


En embryonale stamceller er en slags " tomme " celle , en, der kan programmeres til at vokse ind i en anden type celle i kroppen har brug for. Når et foster i første omgang former , det er blot et bundt af disse stamceller , og i løbet af ugen af udvikling , de differentiere sig til specialiserede celler til at danne muskler , nervesystemet , kredsløbet en alt andet væv . Det er dette potentiale alsidighed , der har ført til interessen for medicinske behandlinger inddrage disse celler .

ved hjælp af stamceller


En af de mest lovende områder inden for forskning i stamceller indebærer neurologiske lidelser . Under normale omstændigheder er det nervesystemet ude af stand til healing selv , i modsætning til andre dele af kroppen . I tilfælde af sygdom eller tilskadekomst , kan patienter stå med nedsat motorisk funktion , lammelser eller andre lidelser . Stamceller , kan dog bruges til at skabe helt nye neurologiske celler og væv , og i teorien vil kunne bruges til at reparere skaderne og genoprette normal funktion . En anden potentiel anvendelse er at skabe nye insulin -genererende celler til transplantation i bugspytkirtlen hos patienter med diabetes , i kraft kurere deres tilstand .

Bekymringer


Spørgsmålet om embryonale stamceller har været et varmt anfægtede en i den politiske arena . Den omstændighed, at disse celler er taget fra fostre har fået nogle til at hævde , at det indebærer ødelæggelse af menneskers liv og bør forbydes , en holdning, som præsident George Bush sympatiserede , forbud mod statsstøttet forskning på dette område i sin præsidentperiode . Fortalere hævdede , at stamcellelinjer var blevet taget fra kasseret embryoner, som anvendes i fertilitetsbehandlinger , og var ikke resultatet af at ødelægge levedygtig liv .

Fremtiden

I 202C præsident Barack Obama løsnede regler hans forgænger havde sat med hensyn til offentlig finansiering af stamcelleforskning , så arbejdet med dette potentiale terapi at bevæge sig fremad igen . Dette , kombineret med nye fremskridt i anvendelsen af ikke-embryonale stamceller , tilbyder store håb til dem, der står sygdomme engang troede uhelbredelig .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.