historie Plasmodium vivax

Plasmodium vivax er en fælles parasit , som forårsager sygdommen kendt som malaria . Malaria hjemsøger millioner af mennesker verden over hvert år , hvoraf mange ikke åbenbart symptomer lige med det samme . Hvis du har været til en malaria region , eller planlægger et besøg på en , kende historien og manifestationer af Plasmodium vivax er et vigtigt skridt i at sikre dit helbred

Pre-Historie


Plasmodium vivax , og dens fætre , er en gruppe af parasitter , der transporteres med myg . Et genetiske respons på malaria er seglcelle anæmi , en genetisk anomali , hvor de røde blodlegemer er banan ( eller segl ) formet . Formen af cellerne afskrækker Plasmodium parasitten fra at etablere kolonier i de røde blodlegemer , og dermed gøre nogle afrikanere resistente over for malaria . Naturligvis , hvis kroppen har udviklet et forsvar mod malaria , skal Plasmodium vivax har eksisteret i lang tid .

Regioner


malaria parasitter gerne Plasmodium vivax er udbredt i tropiske og semi-tropiske klimaer , såsom Middelhavsområdet og regnen-skovområder i Sydamerika , Asien og Afrika . Fordi myg er afgørende for transmission af malaria , har nogle kulturer opdaget , at hvis de dræne nærheden sumpe og puljer af semi-stagnerende eller stillestående vand , forekomsten af malaria faldet . For eksempel drænet romerske ingeniører flere sumpe i nærheden af Rom i de tidlige dage af republik og befolkningen boomede i de følgende århundreder .

Infektion


Plasmodium vivax æg bliver frigivet i midten og slutningen af fase malaria ofre . Disse ofre er normalt bidt af myg , som derefter indtager æg som en del af deres blod fest . Æggene klækkes i kroppen af myg og forbliver inden for myg , men påvirker ikke insekt ( da det ikke er hensigten offer for parasit) . Når en myggestik en uinficeret offer , er de larver injiceres sammen med den smerte-lyddæmpende spyt .

Når i kroppen , larverne vandrer til leveren , hvor de kopiere . Efter et stykke tid ( timing varierer meget fra dag til år ) , en sæk former fyldt med Plasmodium vivax brast , frigiver semi-modne Skizonten som derefter inficere røde blodlegemer , der forårsager Skizonten til modne , kopiere og brast den blodlegemer , frigive mere parasitter . Disse parasitter nu producere æg , som starter livscyklus forfra .

Symptomer


Der er " kold "og " hot " stadier med malaria . Kolde stadier rystelser , kuldegysninger og feber . Kort efter , den person skrider til " hot " fase , hvor kvalme , høj feber , body ømhed , og delirium kan forekomme . Hvis venstre ubehandlet , kan skadelidte endda være helt uarbejdsdygtige , bliver anæmiske , og dør af sygdommen .

Forebyggelse /Solution

Før du rejser til et område , hvor Plasmodium vivax kan være til stede , bør du tale med en læge om forebyggende medicin . Malariamedicin bør indtages før , under og efter at have besøgt en malariaområder region . Også, de fleste læger og Centers for Disease Control anbefaler , at du bruger en insektrepellent til menighed af myg . Hvis en myg netto er tilgængelig , og i god stand , til at hindre bider , mens du sover bruger .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.