fakta om plastik vandflasker

Vandflasker er overalt nu , og mange ser dem som et must-have tilbehør til en sund livsstil . Men flere typer af plast vandflasker er på markedet , og det er værd at forstå forskellene. Forskellige typer af plast bruges i deres produktion , og nogle har forskere og miljøgrupper bekymrede deres indvirkning på dit helbred og på planeten

Typer


De fleste plastic vandflasker falder i en af to typer : . der er konstrueret til en enkelt bruger , som den slags købes på apoteker og købmandsforretninger , og flasker er beregnet til flere anvendelser , som kan købes på camping , sportsudstyr og ofte helsekost butikker . De to typer af flasker er fremstillet af forskellige plasttyper , som har forskellige fordele og mulige bivirkninger .

Plast Brugt


Mest engangsbrug plastik vandflasker er lavet af polyethylenterephthalat ( forkortet PET eller PETE ) . Hvis man ser på bunden af disse flasker , vil du se de er mærket med en 1, som er harpiksen identifikationskode ( anvendes til genbrug ) i forbindelse med PET . Større 3-og 5- gallon vand flasker kan gøres med polycarbonat , som er markeret med en 7 eller bogstaverne " PC " på bunden .

genbrugsflasker kan fremstilles af flere former for plast : High-Density Polyethylene ( HDPE , markeret med en 2 ) , Low-Density Polyethylen ( LDPE , mærket med en 4 ) , polypropylen ( PP , mærket med en 5 ) , eller Polycarbonat ( PC , markeret med en 7 )

Problemer med PET


Forskere er bekymrede over at genbrug PET -flasker får plastic til at nedbryde , udvaskning phthalater i det vand, de indeholder . Størst bekymring har været centreret omkring phthalat DEHP ( også kaldet BEHP ) , som har vist sig at forårsage kvinder til at føde drenge med mindre kønsorganer og nedsunkne testikler , og DEHA , som kan være kræftfremkaldende og er kendt for at forårsage problemer med leveren . Nylige tyske undersøgelser har også vist , at PET -flasker sive andre hormonforstyrrende , østrogene stoffer i det vand, de indeholder .

Problemer med polycarbonat


Polycarbonat plast er lavet ved hjælp af kemiske Bisphenol A ( BPA ) . Desværre har regelmæssig indtagelse af kolde drikkevarer fra polycarbonat flasker vist sig at øge koncentrationen af BPA , som påvist i urin .

Mange forskere er bekymrede over at BPA udgør en sundhedsrisiko for mennesker . Selvom de videnskabelige data er delt , har forskerne vist, at offentligt finansierede undersøgelser er signifikant mere tilbøjelige til at rapportere sundhedsmæssige risici fra BPA , end der industri-støttede undersøgelser .

Det meste af forskningen om BPA effekter har fokuseret på dens egenskaber som en østrogen virkning . Syntetisk xenoøstrogener har været knyttet til visse former for kræft , sænkede niveauer af testosteron og andre skadelige virkninger . Ifølge Miljø Californien , BPA eksponering ( selv i meget lave doser ) har også været forbundet med fedme , opmærksomhed underskud , sænket sperm tæller og tidlig pubertet debut .

Sikker plasttyper

Det sikreste former for plast vandflasker ud at være polyethylen (markeret med en 2 ) , polyethylen (markeret med en 4) eller polypropylen (markeret med en 5) . Men forskning på området er i gang , og nogle sundhedsmæssige fortalere anbefaler at vælge en flaske fremstillet af glas , rustfrit stål eller emalje-foret aluminium kan være et mere sikkert valg .

Virkninger på Miljøet

Selvom drikkevand kan synes som et sundt valg , engangsbrug plastik vandflasker er ikke sådan et sundt valg for planeten . For én ting , bruger produktion og transport af plast vandflasker betydeligt mere vand end flasken indeholder . Ifølge en undersøgelse , anvender en 1- liters vandflaske 6 . 74 gallon af vand i sin produktion og transport (og at der kun omfatter få vandet til USA , ikke distribuere det inden for landets grænser ) . Desuden bruger de produktion og distribution af denne enkelte flaske vand en liter fossilt brændstof og er ansvarlig for udledningen af 1,2 £ af drivhusgasser . Skift til en genbrugelig vandflaske er en nem måde at reducere din indvirkning på jorden .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.