organismer , der forårsager madforgiftning

De fleste tilfælde af fødevareforgiftning kommer fra bakterier , der overlever i uretmæssigt kogt eller tilberedt mad . Symptomerne kan spænde fra en mild ubehag at blive voldsomt syg . Enhver, der har haft et alvorligt tilfælde af madforgiftning ville de fleste sikkert vil undgå nogensinde at få det igen , og der er flere syndere , der forårsager de fleste tilfælde

Salmonella


En af de mest almindelige årsager til madforgiftning , Salmonella er en stavformet bakterie oftest findes i fjerkræ og svin . Alle er modtagelige , men børn og ældre er mest udsatte . Salmonella kan overleve i vand og på overflader , hvilket er grunden til restauranter sørge for at rengøre alt bruges til at forberede rå kylling og svinekød . De fleste tilfælde af salmonella er aftalt via indtagelse af utilstrækkeligt kylling , svinekød , æg eller upasteuriseret mælk . Symptomer kan omfatte kvalme , diarré , opkastning , feber og hovedpine og som regel sidste for en eller to dage .

Campylobacter


Mens tilfælde af Salmonella har været relativt konstant i de år , en eller anden grund Campylobacter har oplevet en kraftig stigning . Campylobacter er den faktiske en gruppe af spiral-formede bakterier , der kan inficere dyr og mennesker ens. De fleste mennesker er påvirket af Campylobacter jejuni . Denne bakterie er oftest transporteres gennem fugle , der kan bære det uden at blive syge selv . Fugl afføring kan også havnen denne bakterie . Men , Campylobacter er skrøbelige og kan ikke overleve i ilt , eller på tørre overflader . Det er også fuldstændig ødelagt med varme eller frost . Ligesom Salmonella , er det oftest spredes gennem utilstrækkeligt kylling eller upasteuriseret mælk , men symptomerne normalt ikke overfladen i et par dage . Symptomerne er bl. a. kvalme , kramper , mavesmerter , diarré og feber og kan vare så længe adskillige uger. Denne bakterie kan også være livstruende for mennesker med nedsat immunforsvar , da det kan sprede sig til blodbanen .

E. Coli


Escherichia coli er en anden almindelig bakterier, der findes i afføringen af dyr . Det er en naturlig indbygger af den menneskelige tarm , der hjælper undertrykke væksten af andre skadelige bakterier . Visse stammer kan dog være skadelige og endog dødelig . De skadelige stammer af E. Coli spredes gennem forkert håndteret og kogt oksekød . Også kan uvasket frugt og grøntsager sprede bakterier som godt, især hvis de blev dyrket ved hjælp af gødning som gødning . Ældre og spædbørn kan lide skade på tarm foring og anæmi og få nyresvigt på grund af dette bakterier . Sygdommen er forbundet med E. coli kan have en 50 procent dødelighed hos ældre .

Botulisme


Botulisme er mest almindeligt forekommende i uretmæssigt konserves , såsom majs , grønne bønner og ærter . Bulet dåser er et rødt flag, samt , når de forsøger at undgå madforgiftning . Det kan også findes i opvarmede fødevarer , der har været opbevaret forkert . Spædbørn kan fange bakterierne gennem sporer i honning . Symptomerne er mavesmerter , kramper og kvalme .

Staph

Staphylococcus Aureus , oftest kaldet " staph " er en bakterie , der skaber et toksin , mens inden mad . Det er salt og varmebestandigt og faktisk overlever bedst i varme fødevarer . Den eneste måde at dræbe denne bakterie er gennem køling . Staph oftest findes i mælkeprodukter eller mad med mejeri føjet til dem som cremer , tærter , tun salat , æggesalat og mælk . Dette har dog bakterier også været kendt for at bebo kartofler og salater . Staph infektioner kan forårsage bumser , bylder , mavesmerter , opkast og et fald i kropstemperaturen. Alvorlige tilfælde kan forårsage blod infektioner og lungebetændelse . Den staph bakterier lever naturligt på huden og i næsen af sunde mennesker, og er oftest spredes gennem dårligt håndteret fødevarer, nysen omkring mad , og så mejeriet til at sidde ved stuetemperatur .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.