historie serologiske

Serologi er undersøgelse og analyse af serum ( kropslige ekskreter som blod , spyt , sæd og sved ) . I retsvidenskab , for det meste det refererer til studiet af blod analyse . Kropsvæsker og blod har været anvendt i kriminalitet sceneanalyse siden begyndelsen af 1900-tallet , men analysen var selvfølgelig meget mindre sofistikerede

Tidlig Historie


Forskellige blodtype ikke blev indregnet frem til 1875 , og de var ikke organiseret i grupper indtil 1900 . I 1901 opdagede Karl Landsteiner ABO blodtypebestemmelse system . Dette var en revolutionerende gennembrud for retsvidenskab . Fra da af var blod skrive brugt til at hjælpe med at udrydde potentielle mistænkte i forskellige gerningssteder , ifølge " Forensics Demystified " af David Fisher , Barry Fisher og Jason Kolowski .

blodtypebestemmelse


Røde blodlegemer har antigener ( stoffer , der producerer antistoffer til at bekæmpe infektioner ) . Landsteiner anerkendt flere typer af antigener , når han skilte røde blodlegemer fra plasma i en centrifuge ( en enhed, spin blodprøver ) . Landsteiner fundet to forskellige reaktioner ( frastøde og klumpning ), da han tilføjede røde blodlegemer fra andre personer , i henhold til " Serologi : Det er i blodet " af Katherine Ramsland . Disse var mærket A ( når der findes antigen A er til stede , antigen B er fraværende, og anti-B antistof er til stede ) og B ( når der findes antigen B er til stede og antigen A er fraværende ) . Den tredje reaktion var mærket O. Dette kom til at blive kendt som ABO- blodtypebestemmelse system .

indtørret blod


I 1932 opfandt Dr. Leon Lattes en måde at teste for antistoffer i tørrede blodet flager . Det var en vigtig opdagelse , fordi det var første gang , at tørrede blodet kunne testes . Endvidere var han udviklet en procedure for anvendelse blodprøver for pletter på stof , i henhold til " Serologi : . Det er i blodet "

Rhesus Faktor


I 1940 Landsteiner opdagede Rhesus faktor, sammen med Alexander Wiener af New York City 's Kontor for Chief Medical Examiner . Rhesus faktor henviser til de fem vigtigste antigener findes i blodet ( på overfladen af røde blodlegemer ) . Opdagelsen af Rhesus faktoren ført til mange udviklinger i forbindelse med kriminaltekniske blod teknikker , ifølge " Forensics Demystified . "

Senere Historie

Senere historie af blod serologi koncentreret om yderligere individualisering af blod arbejde . Især arbejdede forskerne med at udvikle teknikker til at identificere personens køn ved hjælp af et enzym /protein -profil. Som et resultat , nuværende blodtypebestemmelse omfatter test for mange typer af enzymer og proteiner i virkeligheden, som i dag har forskerne fundet mere end 150 serumproteiner og 250 celleenzymer sorter efter . " Serologi : . Det er i blodet " Et andet stort gennembrud var anvendelse af DNA -teknologi . Som følge heraf er det nu mere præcist at matche DNA fra en blodprøve på et gerningssted , end det er at skabe en hel blod profil ( ved hjælp af enzymer og proteiner ) . Men blodet profil er stadig nyttig i at tilbyde fingerpeg om køn og blodtype for den enkelte.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.