nyresten typer

Nyresten falder ind under fire kategorier : calcium , urinsyre , struvit , og cystin . Den smertefulde sten udvikle sig fra opbygningen af overskydende kemikalier , der ikke skylles ud gennem nyrerne . Nogle typer er mere udbredt end andre , men alle er unikke på grundlag af deres individuelle kemiske struktur

Calcium


Den mest almindelige form for nyresten består af oxalat eller fosfat calcium . Disse sten kan dannes i nyrerne som følge af høje niveauer af calcium og D-vitamin , lavt indhold af urin citrat og magnesium , eller en utilstrækkelig urinvolumen . De kan også danne fra høje oxalat , natrium og urinsyre niveauer er til stede i blod og urin.

urinsyre


Den anden mest almindelige form for nyresten består af urinsyre . Overskydende urinsyre i urinen tillægger væggene i nyrerne , klumper sammen og danner sten . De er ofte forårsaget af fordøje og metaboliske kød proteiner . Urinsyre nyresten er mere almindeligt set hos mennesker, der lider af gigt , eller dem, der modtager kemoterapibehandling . I modsætning til andre nyresten , kan de blive opløst med medicin .

Struvite


struvitsten , også kaldet infektion sten eller tredobbelte fosfat sten , er sammensat af calcium , ammoniak og fosfat . De udvikler fra en kemisk ubalance i urinen og en overproduktion af ammoniak . Som bakterier i urinvejene , kan opveje urin syre , det giver bakterierne til at formere sig ud af kontrol . Struvit nyresten er mere almindeligt ses i urinvejene eller blæren infektioner og ses typisk mere hos kvinder end hos mænd . Tilbagevendende urinvejsinfektioner kan være en medvirkende risikofaktor for udvikling af struvitsten .

Cystin


Cystin nyresten er sjældne og er normalt relateret til Cystinuria , en arvelig genetisk sygdom , der rammer primært børn og unge voksne . Cystin sten er dannet på grund af en unormal gen , der negativt påvirker absorptionen af aminosyrer ved nyrerne . Betingelsen oftest præsenterer sig selv ved fødslen , og børn med en familie historie cystin sten er mere tilbøjelige til at udvikle dem .

Andet

Nyresten kan dannes som en kombination af typer . Forekomsten af en type af nyresten kan sætte en person i fare for en anden . En arvelig sygdom kaldet xanthinuria kan forårsage xanthin sten . Nyresten kan være forårsaget af andre stoffer , såsom triamteren og proteasehæmmeren indinavir til behandling af HIV . Sjældent kan nyresten også udvikle sig fra at tage naturlægemidler kosttilskud sådan asephedrine , gualfenesin , eller kosttilskud der indeholder silica .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.