hvilken medicin forårsager høj kalium ?

Farerne ved Høje Kalium


High kalium er normalt ikke et problem i væv . kroppen eller i blodet-nyrerne arbejde for at filtrere den ud . Bør imidlertid noget handle for at hæmme nyrerne , alt for højt kalium er kendt som hyperkaliæmi , og det kan være fatalt . Dette skyldes, at det menneskelige hjerte er kontrolleret af det autonome nervesystem . Dette nervesystem anvender en udveksling af kalium og natrium molekyler ind og ud af cellerne i nerver til at skabe den elektriske impuls , hvorved hjertet slår . Bør niveauet af kalium i kroppen bliver for højt , det skaber en ubalance i natrium-kalium- "pumpe " og den Lidende går i hjertestop . Hyperkaliæmi eneste symptomer er en uregelmæssig hjerterytme og en svag fornemmelse .

Arthritis Medicin


Gigt medicin er typisk kortikosteroider . Prednison er en af de mest kraftfulde og farlige blandt dem , er det omvendt er det mest effektive til at lindre artritis symptomer , så det er i vid udstrækning . Det virker på binyrerne til at gøre det producere cortisol , en naturlig anti-inflammatorisk . Men , kortisol virker ved at nedsætte mængden af salt i kroppens væv . Hvis de bruges regelmæssigt i en periode på mere end et år , kan prednison retard mængden af natrium i kroppen i det omfang , at indholdet af kalium er for høje i sammenligning . Dette kan resultere i hyperkaliæmi og åbne den Lidende for alle de dermed forbundne farer .

NSAID


steroide anti-inflammatoriske ( NSAID ) som formodes at være en mere sikker version af prednison og andre gigt medicin , da de ikke påvirker binyrerne . De virker ved at hæmme kroppens celler fra at producere et enzym kaldet prostaglandin , som er ansvarlig for en stor del af immunsystemets inflammatorisk respons . Dog en type af prostaglandin kaldes COX -1 understøtter kroppens produktion af blodplader og øger dens evne til at stoppe blødninger . Således kan det blodfortyndende , men endnu vigtigere , nyrer behovet COX -1 til at fungere ordentligt . Hvis den tages regelmæssigt i mere end et år eller i mere end den foreskrevne dosis , kan NSAID medføre ardannelse i nyrerne og i sidste ende deres fiasko . Fordi nyrerne bliver arret , de er mindre i stand til at filtrere de overskydende mængder af kalium , vi forbruger i vores daglige kost .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.