som en mental sundhed rådgiver , hvad er nogle etiske problemer, som du vil møde ?

Enhver person, der arbejder i en hjælpende profession har potentiale til at støde etiske spørgsmål . Mental sundhed rådgivere , afhængigt af hvilken type af terapeutiske tjenester , de tilbyder , har særlige udfordringer og etiske dilemmaer . Ved at forstå , hvad de etiske spørgsmål kan være, og hvordan de skal håndtere dem, hvis de opstår på arbejdspladsen , vil en rådgiver være bedre rustet til at fortsætte med at hjælpe deres kunder og forblive professionel

Fortrolighed


Mental sundhed rådgivere er nødt til at opretholde fortroligheden på daglig basis . Den amerikanske Mental Health Counselor 's Association ( AMHCA ) har en streng etisk kodeks , der omfatter spørgsmål vedrørende beskyttelse af kundens personlige oplysninger og registre .

Fortrolighed , de etiske krav om at holde en kundes informationer private , gælder klinisk praksis , undervisning og og forskning . For at give oplysninger enten skrevet eller talt , klienten ( eller værge , hvis kunden er under en alder af 18) skal give skriftligt samtykke .

AMHCA indeholder specifikke retningslinjer for undtagelser fra denne regel . Den første er , når en persons liv er forudsigelige fare gennem morderiske eller selvmordstanker (alvorlige tanker om at begå selvmord eller mord ) . Mental Health Psykologer er uddannede til at vurdere , om der er " alvorlig og forudsigelige skader "som defineret af American Counseling Association . Hvis du som en rådgiver du er usikker på , hvad betegner en alvorlig og forudsigelige skader , de bedste fremgangsmåde er at konsultere din vejleder .

Den anden undtagelse med fortrolighed indebærer mistanke om misbrug eller vanrøgt af et barn , ældre person eller person, som ikke er i stand til at passe sig selv . Dette omfatter fysiske og seksuelle overgreb . Mental sundhed rådgivere er uddannet i deres enkelte stater som mandat journalister , hvilket betyder at det er påkrævet af dem ved lov til at indberette enhver mistanke om misbrug .

Den sidste undtagelse er , når optegnelser er påkrævet i henhold til en gyldig retskendelse . Men selv under disse omstændigheder , skal rådgiveren oplyse kunden om retskendelse . Herfra kan kunden stadig nægter udgivelsen af deres registre , hvilket vil blive yderligere behandlet af kundens advokat .

Nogle af de almindelige scenarier , der en rådgiver kan præsenteres med , er at informere en partner eller ægtefælle kønssygdomme og vold i hjemmet . Mens informere en person om disse oplysninger kan synes det rigtige at gøre, det er ikke en acceptabel brud på tavshedspligten og kan resultere i sagsanlæg .

Dual relationer


Et andet spørgsmål eller problem, der kan komme op er , hvordan man håndtere følelser i retning af en klient , der falder uden for rammerne af en hjælpende relation .

AMHCA bestemmer strenge retningslinjer , at mental sundhed vejledere skal følge . Starter med, hvad der mærkes en " dual forhold , " dette grundlæggende indebærer en person , du måske kender i en anden egenskab uden for kliniske kontoret .

rådgiver er at gøre alt for at undgå dobbelt relationer . Men hvis ejeren af bageriet du får din morgenkaffe på vandreture gennem døren , har AMHCA ikke forbyde dig fra at tage denne person på som en klient . Det vigtigste skridt at tage i denne situation er at erkende den dobbelte forhold og har en åben dialog om , hvordan det kunne påvirke arbejdet er udført inden for rådgivning session .

seksuelle relationer med klienter


Forskellige fra dobbelt relationer, AMHCA præciserer, at en rådgiver ikke er under ingen omstændigheder indgå i seksuelle relationer med nuværende kunder . Hvis en tidligere seksuel partner kommer ind i klinisk kontor , den korrekte handling at tage, er at henvise den pågældende person et andet sted .

Hvis en rådgiver begynder at have seksuelle følelser overfor en aktuel klient , opsøge en vejleder at vurdere, om afbrydelse af behandling er den bedste fremgangsmåde . Hvis du som en rådgiver , du har licens og ikke længere kræver overvågning , betydningen af professionel rådgivning er som en mulighed . Ved høring af en kollega , dog huske på, at grænserne for tavshedspligt .

Endelig , hvad med tidligere klienter? Den AMHCA hedder en rådgiver skal vente mindst to år efter en person har stoppet at se dem for rådgivning til at deltage i enhver form for seksuelt forhold. Men det er generelt tilrådeligt at undgå at et seksuelt forhold til en tidligere klient .

Group , Familie , og par Rådgivning


yde rådgivning til en gruppe af mennesker, har sine egne udfordringer . Hvorvidt denne gruppe er en række udvalgte personer , en familie eller et par , justitsråden skal definere en rolle og forhold for hver person i rummet .

Ved udlevering gruppe terapi , der definerer reglerne om fortrolighed og socialisering uden for koncernen er vigtig . Under gruppens medlemmer underskrive aftaler om tavshedspligt er en måde at beskytte privatlivets fred for andre medlemmer .

The American Counseling Association ( ACA ) også særlige retningslinjer for etiske hensyn i par , familie og gruppe rådgivning .

Et af de mest væsentlige spørgsmål , der kan præsentere sig selv er opdelingen ; dette sker , når en eller flere personer i en rådgivning session har til formål at tilpasse sig med facilitator ( vejlederen ) på bekostning af andre. Lade dette ske , kan skabe en række problemer , herunder skader tillid i gruppen og eventuelt det terapeutiske forhold .

Forhold med kolleger , medarbejdere , og Supervisees

Hvis en rådgiver ikke er i privat praksis , hvilket betyder, at personen arbejder for et agentur , hvordan en person interagerer med andre ansatte er lige så vigtigt, og hvordan man interagerer med klienter .

Kolleger i dette miljø kan have forskellige roller . Hvis en rådgiver er sigtet for ansvar klinisk supervision til andre rådgivere , der er særlige retningslinjer , som AMHCA og ACA for, hvordan klinisk overvågning bør gennemføres .

En vejleder kan støde flere etiske spørgsmål , når de leverer tilsyn . Da dette er muligheden for en medarbejder at drøfte sagen materiale og terapeutiske metoder og teknikker , det påhviler projektlederen i at sikre, at medarbejderen er følgende retningslinjer for bedste praksis .

Supervision , hvis det ikke gøres korrekt, kan henvende sig til mere af en vejledning session end tilsyn . Rollen som en vejleder er ikke at give terapeutiske tjenesteydelser , hvilket er en fælles etisk spørgsmål . Det bedste mål i denne situation at holde tilsyn time fokuseret på arbejde og til at give en henvisning til organets medarbejder- bistandsprogram ( et program , der tilbydes af nogle agenturer , der giver et begrænset antal gratis kliniske sessioner på en udenfor klinikken ) .

Reglen om dobbelt relationer gælder også her , mens kolleger kan blive venner , rollen som vejleder er anderledes og derfor bør dobbelte relationer undgås .

Et andet problem, der kan komme op , er, når følsomme emner bliver diskuteret i klinisk tilsyn samme tavshedspligt love gælder , hvilket betyder en vejleder kan ikke videregive oplysninger om en sag drøftet i tilsynet , medmindre det opfylder kriterierne for de fire undtagelser .

Endelig ser på det ud fra den person, som overvåges , er det bydende nødvendigt , at der i informeret-samtykke proces med en klient ( forklaring af fortrolighed ) , er det åbent drøftes , at vejlederen overvåges og give kontaktoplysninger til vejleder .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.