hvordan man genkender tegnene på slagtilfælde

I februar 2005 blev Patriots linebacker Tedy Bruschi hastet til hospitalet i en alder af 31 , rapportering sløret syn , følelsesløshed i højre side , og hovedpine . Han blev indlagt og diagnosticeret med en streg , og det var frygtet , at hans fodboldkarriere ville være overstået . Men efter måneders rehab og en procedure til at reparere et hul i sit hjerte , der bidrog til stregen , vendte Bruschi til gitternet i oktober 2005 og blev navngivet NFL Comeback Player of the Year .
Andre har ikke været så heldig . Slagtilfælde er den # 3 dødsårsag i de vestlige lande , kun overgået af hjertesygdomme og kræft . Mere end 700. 000 mennesker lider af et slagtilfælde hvert år i USA-det er en hver 45 sekunder . Slagtilfælde er den hyppigste årsag til invaliditet i USA
Og alligevel viser undersøgelser, at færre end halvdelen af de udsatte befolkningsgruppe slagtilfælde forstår, hvad et slagtilfælde er-og 75 % af amerikanerne adspurgte kunne ikke 't navn en enkelt symptom på et slagtilfælde.
Som Tedy Bruschi historie viste Boston fodboldfans , kan næsten alle har et slagtilfælde , uanset hvor ung eller hvordan passer . Fire ud af fem familier vil blive berørt af virkningerne af et slagtilfælde i en menneskealder . ? Er du parat til at genkende tegn på slagtilfælde i dine kære

Du skal bruge: .
viden
dine øjne .
dine ører .
en telefon , hvis du har brug for at ringe 911 .

.


1 .
Hvad er en streg ?
Et slagtilfælde er en forstyrrelse i blodgennemstrømningen til hjernen , som forårsager et tab af hjernefunktion . En mangel på ilt leveret af blodet til hjernevævet får hjernevæv til at dø , skabe infarkter af dødt væv . Der er to grundlæggende typer af slagtilfælde : iskæmisk og hæmoragisk .
Iskæmisk slagtilfælde er et tab af blodgennemstrømningen til en del af hjernen på grund af en blokering i en vigtig blodkar . Blokeringen , ligesom en tilstopning i din VVS , kan være forårsaget af en ophobning af fedtstof i blodårerne. Denne blokering kan opbygge langsomt over tid ( dette kaldes en trombe ), eller det kan ske pludseligt , når en blodprop fra et større fartøj bryder ud og rejser gennem udveksling , indtil det sidder fast i en lille fartøj ( dette blodprop kaldes en embolus ) . Hvis blokeringen ikke kan afhjælpes i tide , vil hjernevævet begynde at dø af iltmangel . Dette dødt væv kaldes en infarkt .
En hæmoragisk apopleksi er , hvor et blodkar i hjernen brister og bløder . Blod vil akkumulere enten inde i hjernevævet (der er en blod pulje kaldet en hæmatom ) eller mellem hjernen og kraniet . Pooling blodet kan medføre en skadelig ophobning af trykket inde i hjernen . Det kan også fratage andre dele af hjernen hos nødvendige blodgennemstrømningen . Blødning kan være forårsaget af kvæstelser i hovedet , ved en misdannelse af blodkar i hjernen , og ved brug af stoffer som kokain . Hæmoragisk apopleksi er mindre udbredt end iskæmisk apopleksi, men langt mere dødbringende .
En aneurisme , eller bule i en blodåre , kan udvikle overalt i hjernen eller andre dele af kroppen . Det kan udvikle blodpropper , der rejser til andre dele af hjernen og forårsage iskæmisk slagtilfælde . Hvis aneurisme bliver for stor eller for ustabil , vil sprænges , skaber en blødning .
Når hjernevæv dør , uanset funktion er forbundet med den del af hjernen , vil blive alvorligt påvirket . Slagtilfælde ofre vil lide en række dvælende effekter , såsom vanskeligheder taler , bevæger sig , og tænke klart . Det er vigtigt at behandle slagtilfælde , før hjernevæv uigenkaldeligt er gået tabt .
Disse forstyrrelser til hjernen blodgennemstrømningen kan bygge langsomt op over tid , således at symptomerne går stort set ubemærket . Eller kan de ske meget hurtigt , således at en person går fra perfekt sundt at døden nær . Det er vigtigt at anerkende tegnene på slagtilfælde , således at en person kan få øjeblikkelig lægehjælp .
2 .

Hvad er tegnene på slagtilfælde ?
Der er fem symptomer til at se ud for :
1 . Følelsesløshed eller svaghed i lemmer eller ansigt , især i den ene side af kroppen .
2 . Trouble taler , eller at forstå, hvad der bliver sagt .
3 . Pludseligt tab af synet på det ene eller begge øjne .
4 . Tab af balance , koordination , hvilket gør det vanskeligt at gå .
5 . Pludselige , svær hovedpine uden kendt årsag .
Som tilskuer er det svært at vide, hvilke symptomer , en anden person oplever . Når de vekselvirker med nogen , der kan opleve et slagtilfælde , kigge efter :
-facial hænge . Er den ene side af ansigtet flade eller ikke reagerer
-? følelsesløshed i den ene side . Kan de gå begge arme ? Og begge ben
-? utydelig tale . Har du problemer med at forstå dem
-? gøre de reagerer på dine spørgsmål , eller er de vist forvirret
-? gør de rapporterer om en rigtig dårlig hovedpine , det værste hovedpine , de nogensinde har haft

Hvis du bemærker disse symptomer , er det afgørende at få personen til hospitalet STRAKS . Et slagtilfælde er en medicinsk nødsituation , der kunne være fatal . Jo før de kommer under lægelig behandling , jo større er deres chance for overlevelse. Omgående medicinsk behandling vil også reducere risikoen for dvælende hjerneskade efter den første slagtilfælde begivenhed .
3 .
Ved ikke om at gå til hospitalet ? Har en simpel test !
Bed personen om at gøre følgende opgaver for dig én ad gangen , mens du ser :
-Smile .
-Raise begge arme .
-Gentag en sætning tilbage til dig .
-Stick deres modersmål.
Hvis nogen af disse opgaver kommer ud " skæve " , som om halvdelen af deres krop ikke reagerer korrekt , eller hvis de ikke er i stand til at gentage en sætning tilbage til dig klart , tilkalde en ambulance med det samme .

gode råd og advarsler


 • Husk , ofte en person , der har et slagtilfælde ikke anerkender , at noget er galt , eller bemærker de symptomer, de oplever . Det er op til dig at identificere symptomerne og få personen til et hospital med det samme .
 • Går til skadestuen er dyrt , men en levetid på rehabilitering og sygepleje er endnu dyrere . Fejle på siden af forsigtighed og søge medicinsk behandling
 • Husk FAST-. Face Arm Tale Test . Det kan redde et liv en dag .
 • Nuværende medicinsk behandling for slagtilfælde er mest effektiv inden for et par timer efter slagtilfælde begivenheden . Må ikke forsinke-. søge hjælp omgående

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.